Јеловац се присјетио "49 поена+15 скокова" експлозије...

Тензија у свлачионици, тренеров бес и одговор у облику рекорда! "Стварно сам почаствован што сам с овим момцима, што ћу тренирати и радити с њима и са оваквим тренерским величинама у тиму. Надам се да ће све проћи у реду", поручио је леворуки крилни центар и дебитант у националном тиму Србије.

Кошарка 21.02.2018 | 21:05
Јеловац се присјетио "49 поена+15 скокова" експлозије...
"Здраво Стеване, добродошао у тим".

Као и на сваком окупљању репрезентације Србије, неписано је правило да селектор Александар Ђорђевић срчано поздрави сваког члана стручног штаба и играче који ће изнети терет на паркету, али је посебну добродошлицу имао за новајлију у дресу Србије - Стевана Јеловца. 

Српски крилни центар, око кога су се водиле бројне дискусије око тога да ли је позив да задужи опрему актуелног европског, светског и олимпијског вицешампиона требало да добије раније, сада је добио своју шансу да покаже селектору Ђорђевићу, његовом стручном тиму и саиграчима шта зна и да је његово место заиста у овој екипи.

"Много ми је драго, осећам се невероватно. Верујем да ће тај осећај бити још израженији на тренингу у уторак. Стварно сам почаствован што сам с овим момцима, што ћу тренирати и радити с њима и са оваквим тренерским величинама у тиму. Надам се да ће све проћи у реду", уверен је леворуки дугајлија и новајлија у српском тиму, због чега је чак морао и да се упознаје с неким саиграчима:

"Да, да, истина. Нисам знао Радуљицу, нисам знао још неколико млађих момака, али остале момке познајем. Играо сам са њима или против њих".

Пред Србијом су окршаји са Немачком у Франкфурту у петак, а онда два дана касније против Аустрије у Швехату крај Беча, па смо питали Јеловца за очекивања пред два важна меча у квалификацијама за Мундобаскет наредне године?

"Даћемо све од себе. Немамо много времена да се спремимо, али верујем да смо сви у добром ритму, да смо здрави и да смо спремни за изазове пред нама. Покушаћемо да се спремимо што боље и онда одемо у Немачку и Аустрију да победимо".

Подсетили смо Стевана на утакмицу која га је увела у историју ВТБ лиге, односно сусрет против Калева где је имао 49 поена, 15 скокова и 55 индексних поена, чиме је постао двоструки рекордер најјаче регионалне лиге у Европи. Односно, да је она дошла непосредно после разговора са Александром Ђорђевићем...

"Тако се потрефило. На почетку утакмице сам убацивао неке тешке шутеве, што ми је у тренутку донело веће самопоуздање и дао сам неколико битних тројки. Најбитније од свега је да је екипа добро играла и да смо победили".

Њему је пошло за руком нешто што, опет, није успео можда и највећи „приватник“ Европе - Алексеј Швед...

"Швед ипак игра у Химкију и његови задаци су јачи од мојих. Ја се трудим да помогнем екипи и сад - да ли ћу убацити 40, као што се десило сада или 10-15 поена, небитно је. Битно је да тимски уђемо у бољи ритам, да се пласирамо у плеј-оф и да видимо како ће ствари ићи даље".

Открио нам је Стеван Јеловац и неке детаље који нису били познати досад, а ни видљиви чак ни у телевизијском преносу - дешавања из свлачионице која су претходила његовој рекордној утакмици.

"Имали смо доста тензије на полувремену. Имао сам неколико лоших шутева, нерезонски. Са тренером је било мало тензије, он је био доста нервозан, љут на мене. У другом полувремену сам покушао то да исправим и мислим да сам то успео да урадим. Добро је све на крају испало. После утакмице смо попричали, он ми је честитао на доброј утакмици и рекао ми је да морам да будем смиренији, да не смем толико да играм срцем. Покушаћу да исправим то у наредном периоду", закључио је Јеловац.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар