Зашто принц навија за Астон Вилу?

Вилијам, војвода од Кембриџа, током клиначких дана размишљао супротно од већине другова.

Фудбал 22.02.2018 | 20:00
Зашто принц навија за Астон Вилу?
Принц Вилијам, војвода од Кембриџа, навија за Астон Вилу! 

Супротно размишљању бројних утицајних људи у Великој Британији, најстарији син престолонаследника Чарлса и унук краљице Елизабете Друге и принца Филипа, војводе од Единбурга, није присталица острвских великана.

У разговору за ББЦ, после Вилиног пораза од Арсенала у ФА купу 2015. године, Вилијам је открио - зашто баш бирмингемски Лавови? Наиме, током школских дана често је посећивао стадионе широм Енглеске и за разлику од већине другова који су се определили за Манчестер Јунајтед, Арсенал или Челси, тражио је клуб који ће му у перспективи донети више емотивних тренутака. Трка богаташа га није занимала...

Прва Вилијамова посета Вила Парку догодила се 2000. године, када су изабраници Џона Грегорија у полуфиналу ФА купа укрстили копља са Болтоном.

"Било је сјајно! Провео сам лепа два сата на трибинама са навијачима. Прошли смо даље, али нажалост нисмо успели да дођемо до трофеја, пошто је Челси био бољи у финалу", присећао се Вилијам.

Будући престолонаследник, колико му то обавезе дозвољавају, долазио је на Вилине утакмице још неколико пута. Из краљевске ложе је у друштву Тонија Сије, власника Астон Виле, испратио нови пораз у финалу ФА купа (Тобжије славиле после бољег извођења пенала). Нажалост, трофеј је морао да уручи Микелу Артети, а утешне медаље додели Делфу, Бентекеу и друговима.

Британски медији су под будним оком испратили венчање Пипе Мидлтон, рођене сестре његове супруге, истицавши да је и тада показао приврженост клубу због бордо кравате коју је носио...

Посебно је интересантна прича из 2017. године, када су Вилијам и Кетрин били у посети стадиона Вест Хема у Лондону. Чекићари су понудили комплете за децу, а војвода од Кембриџа одбио уз реченицу:

"Праве боје, погрешан тим".

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар