Заврши се и та прича!

Барселона купила Артура за 40. 000. 000 евра! Кутињова жена му ослобађа место! Четврти најскупљи трансфер у историји бразилског фудбала!

Фудбал 23.02.2018 | 12:00
Заврши се и та прича!
Барселона је успела. Не из првог, не ни из другог, али је трећи покушај био срећан: Бразилац Артур Мело је нови фудбалер каталонског гиганта!

Плејмејкер Гремија, један од најбољих бразилских креатора игре, долази на стадион „Ноу Камп“ у послу вредном 40.000.000 евра. Толико је лидер Примере пристао да плати клубу из Порто Алегреа, истрајном у намери да за 21-годишњег везисту узме што је више могуће новца. Барсина понуда од 30.000.000 евра појачања је током викенда (захваљујући преговорима које је водио директор Роберт Фернандез) за још 10.000.000 (у виду лако остваривих бонуса, који се односе на број утакмица у дресу Блаугране).

Од те суме 60 одсто иде на рачун Порто Алегреа (половина одмах, друга половина до краја 2018), 20 одсто ће припасти Артуровом менаџеру Хорхеу Мачаду, а преосталих 20 одсто оцу сјајног фудбалера, као врста „захвалности“ што се, у конкуренцији Реала, Манчестер јунајтеда и Челсија, његов син одлучио баш за Барселону.

Трансфер Артура Мела је четврти најскупљи у историји бразилског фудбала. Више од њега вредели су само потписи Нејмара (88.400.000 евра, за Барселону), Виницијуса Жуниора (45.000.000 евра, Реал Мадрид) и Лукаса Мору (40.000.000 евра, Пари Сен Жермен).

Уз битну напомену: Артур ће у Шпанију доћи тек у јануару 2019. Дотад остаје да игра за Гремио још једно првенство Бразила и помогне славном клубу да одбрани Копа Либертадорес.

Један од разлога што не би могао да помогне Барселони одмах тиче се статуса играча ван Европске уније. Клуб је попунио ту квоту (максимално тројица, у питању су Паулињо, Џери Мина и Филипе Кутињо), па нема где да стави Артура. Док не ослободи место. Први кандидат да му уступи статус екскомунитарца је Филипе Кутињо, новајлија из Ливерпула преко супруге завршава процедуру да постане држављанин Португалије (као што је Луис Суарез узео итлалијански пасош захављујући својој драгој), добијање папира ће потрајати, па Артур мора да чека.

На Ноу Кампу су уверени да вреди. Кажу, игра исто као Ћави Ернандез...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар