Црна недјеља за пјешаке у Српској

Десетак особа, међу којим су и малољетници, повријеђено је током викенда у одвојеним саобраћајним незгодама, међутим на срећу нико од њих није животно угрожен.

Република Српска 19.02.2018 | 22:50
Црна недјеља за пјешаке у Српској
У Бањалуци је у недјељу око 19 часова на пјешачком прелазу на Булевару Степе Степановића возач опел астре ударио Тању Даниловић (62), која је задржана на болничком лијечењу на Универзитетском клиничком центру у том граду због повреда главе и тијела.

Како је "Независним" потврђено из ове здравствене установе, њено стање је сада стабилно, а у току је спровођење дијагностичких процедура.

Полиција и даље трага за несавјесним возачем који је побјегао након што је у недјељу аутом ударио Јелену Гајић (45) на раскрсници улица Живојина Мишића и Реље Крилатице у бањалучком насељу Борик.

Несрећна жена је у 19.40 прелазила улицу на зелено свјетло за пјешаке када ју је ударио возач непознатог бијелог аутомобила, који се није на вријеме зауставио. Будући да је побјегао, жени су у помоћ притекли грађани који су се затекли на мјесту незгоде. Повријеђена жена је превезена у УКЦ РС.

"Пацијенткиња Ј.Г. је око 20 часова примљена у хитну пријемну хирушку амбуланту УКЦ РС са преломом десне поткољенице и скочног зглоба, те је одмах по пријему збринута и упућена на кућно лијечење", кажу из УКЦ РС.

Два малољетна пјешака повријеђена су у недјељу у 14.30 у Карановцу, код Бањалуке, када их је ударио рено, којим је управљао тридесетпетогодишњак из Мркоњић Града Р.Ч. Једна од њих, С.К. (17), тренутно је хоспитализована у Клиници за ортопедију и трауматологију УКЦ РС, док је К.Б. упућена на кућно лијечење.

Према ријечима Николе Бојића, начелника ове клинике, С.К. је задобила прелом десне поткољенице и карлице, те је оперативно збринута.

"Њено здравствено стање је тренутно стабилно те остаје на даљем болничком лијечењу. Друга пацијенткиња К.Б. (17) задобила је прелом лијеве кључне кости, те је одмах по пријему збринута и упућена на кућно лијечење", кажу из УКЦ РС.

Такође, у недјељу пјешакиња Нада Мандић је лакше повријеђена када ју је ударио ФИАТ пунто у мјесту Крајишник, код Градишке, а у Улици Џемала Биједића Ново Сарајево тешко је повријеђена малољетна В.Џ. (17) из тог града. Њу је под још неразјашњеним околностима ударио голф, којим је управљао П.М. (61) из Фоче.

Црни низ за пјешаке наставио се и данас у сарајевском насељу Отока у јутарњим сатима, када је трамвај ударио пјешакињу, која је одмах превезена на Универзитетски клинички центар Сарајево (УКЦС). Због несреће на цести је био обустављен трамвајски саобраћај. У функцији је била само линија два, која вози од Ченгић виле до Башчаршије, те су настале велике гужве.

Осим ових незгода догодили су се и удеси у којима су повријеђени путницу у возилима. Тако су у градишкој Улици 16. крајишке бригаде повријеђени возач голфа Никола Љољић и његов сапутник Горан Мајданац.

Возач пежоа Н.Г. (28) из Челинца и његов сапутник С.П. (24) повријеђени су када су слетјели с пута у мјесту Челинац Горњи.

"Пацијент Н.Г. задобио је повреду вратне кичме и контузију грудног коша. Његово здравствено стање је тренутно стабилно, те остаје на даљем болничком лијечењу. С.П. је задобио повреду петог грудног пршљења, његово здравствено стање је тренутно стабилно те такође остаје на болничком лијечењу", кажу из УКЦ РС.

Извор: НН

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Xy

19.02.2018 22:59

То дивљање и ударање пјешака по Бањалуци раде Додикови сељачићи из Лакташа кад изађу у провод. Кад може предсједник да дивља може и сељадија. Само газите предсједниче....

ОДГОВОРИТЕ
Name

сирћо

19.02.2018 23:17

БАЈА ИМ ЈЕ ЗА ПРИМЈЕР КАКО ТРЕБА - ВОЗИТИ ТРГОВАТИ СВЕРЦОВАТИ ОТИМАТИ ПРОНЕВЈЕРИТИ КРАСТИ ПЉАЦКАТИ - и тако даље ЗИВИО БАЈА ?

Name

Дон

20.02.2018 07:59

Кога брига за ушљиво бирачко тијело. Што си већа сељачина, то ћеш боље проћи у РС-у.

Name

Семберац

20.02.2018 11:21

Сад је и за ово крив Додик... Људи умјесто да гледају своја посла само цекају да нападају власт јер су сви криви за осим нас самих за све... Запитајте се мало ста у свом зивоту мозете промијенити умјесто да "лајете" по порталима... Јер ко год да је на власт вама би био крив...

Name

ЛАКА

20.02.2018 09:19

ЗАТО ЛУКАЧ КУПУЈЕ КАМЕРЕ И РАДАРЕ А ВИ ГА НАПАДАТЕ. ВИДЈЕЋЕТЕ КАД ИХ ПОСТАВИ ДА ВИШЕ НЕЋЕ БИТИ ТОЛИКО НЕЗГОДА. ЈЕДИНО АКО НЕКО ЊИХОВ НАПРАВИ НЕЗГОДУ БИЋЕ ИМ ЛАКШЕ ДА ИЗБРИШУ СНИМАК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мргуд

20.02.2018 12:43

ИДИ РАСХЛАДИ СЕ И ВИДИ КОЈИ СИНОВИ ГАСИРАЈУ ОКОЛО - за такве не постоји радар и милиција - КРИЗА ДРУСТВА И ПАМЕТИ !