Светислав Пешић: Сљедећи циљ Барсе - титула!

Поруке српског стручњака после освајања Купа краља са Барселоном.

Кошарка 21.02.2018 | 10:30
Светислав Пешић: Сљедећи циљ Барсе - титула!
Светислав "Кари" Пешић вратио се на место успеха и - успео!

Трофејни српски стручњак освојио је Куп Шпаније са Барселоном и од недеље добија честитке и похвале са свих страна. Његов тим први пут је подигао пехар најпрестижнијег националног купа од 2013. и то победом против Реала.

После утакмице, некадашњи селектор наше земље говорио је о сјајном почетку у клубу и .

"Финале је било веома узбудљиво, што смо и предвиђали. Играли смо 30 или више минута изврсне кошарке против ривала који има искуство и који зна како се побеђује. Онда смо мало застали, постали мало уморни, јер смо већ играли против тешких противника, прво Басконије, а после и против Гран Канарије. Када играте против таквих тимова, а онда против Реала, веома је тешко. Победили смо у све три утакмице и подигли трофеј, па хоћу да искористим прилику да захвалим клубу што ми је веровао као човеку и као тренеру. То ме мотивише да пружим све од себе. Срећан сам са својим играчима и сада ћемо се борити да освојимо титулу првака Шпаније", рекао је Пешић после утакмице.

Упитан за домете екипе коју води, рекао је да мисли да има још простора за напредак.

"Не мислим да овај тим не може да се поправи. Екипа има велики потенцијал и то је показала на Купу. Можемо да играмо модерну кошарку, добру одбрану, да преузимамо одговорност... У последњих осам минута утакмице против Реала вероватно се појавио страх, а освајање трофеја није једноставно. Направили смо резултат који заслужује поштовање, не само због трофеја, већ због начина на који смо одиграли веома напоран турнир".

Упитан за свој повратак, популарни "Кари" каже да се његово име често доводи у везу са "Блауграном", са којом је освојио и Евролигу.

"Када год Барси не иде добро, сви мисле да се враћам. Био сам на одмору у Аустрији и Наћо ме је позвао и питао ме да ли сам спреман. Узео сам карту за први авион и дошао. Рекао ми је: 'Ако дођеш у Барселону боље можемо да се договоримо. И тако сам дошао".

Пред њим је задатак да тргне екипу, којом је изузетно задовољан.

"Тренер може да поправи тим ако има играче спремне да преузму одговорност. А, они увек хоће да победе. Када сам дошао, сви су знали да је постојала шанса за промену и сви су дали све од себе. Још морамо да видимо каква ће реакција бити наредних дана, посебно у првенству, где морамо да се поправимо да бисмо завршили на доброј позицији", задао је Пешић задатак.

После кратке прославе успеха на Купу, Барселона ће се вратити обавезама у Евролиги, у којој је претпоследња (7-15) и у АЦБ лиги, у којој је четврта (13-7), са пет победа мање од лидера, Реала, и тријумфом мање од другопласиране Валенсије, актуелног првака.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар