Са тренерима састанак траје два минута, са Новицом 10!

Ово је велики пресек! "Величковић је тата на терену", подвлачи Вања Маринковић.

Кошарка 19.02.2018 | 19:45
Са тренерима састанак траје два минута, са Новицом 10!
Славље на паркету, конфете, осмеси, песма... Тако је изгледала атмосфера само десетак минута по Партизановом освајању титуле у Купу Радивоја Кораћа. Видело се у утакмици против вечитог ривала, видело се и после ње, колико је Новица Величковић битан за целу екипу.

И док ми са стране можемо само да нагађамо, Вања Маринковић то зна из прве руке. И врло је то сликовито описао...

„Шта да ти кажем када смо имали састанак два минута са тренерима, а са Новицом 10 минута. Дуго је у овоме, њему је овај клуб живот. Зна како да нас 'напали' да тако кажем и прави је тата на терену. Зна да критикује, да похвали, да повуче. Знамо и у каквом је физичком стању. Да је ушао мало и у године. Велики значај за све нас младе играче“, рекао је Маринковић који је у победи над Црвеном звездом од 81:75 постигао 10 поена и имао три скока.

Бек црно-белих је врло јасно ставио до знања свима колико је овај трофеј важан за све у Партизану. Недостајало је тако нешто црно-белима од 2014. године.

„Знамо да куп није освојен од 2012. Знамо шта је све било после тога у Крагујевцу. Имали смо и Мегу овде у финалу. Трофеј није освојен од 2014. Знамо у ком је стању клуб. Тако да је ово баш велики пресек. Све је у магли, ово је у првом плану. Многима је ово први трофеј“, каже Вања.

Можда је сада навијачима Партизана још жалије што њихови љубимци нису изборили место међу четири тима у АБА лиги, односно што више немају шансе да се боре за прва четири места, али ту је домаћи шампионат који је још у оптицају.

„АБА лгу смо испустили, то је сад нека друга прича. Али у КЛС, зашто да не, видели смо да можемо“ рекао је Маринковић.

Сличног размишљања био је и његов саиграч Александар Аранитовић. Популарни Сани је дао седам поена за 14 минута у игри. Показао је после полуфинала да је у доброј форми.

„Велика победа за нас. Тешка сезона за нас, освојили смо куп. Било нам је потребно овако нешто да се деси. Ово је само почетак. Надамо се новим трофејима“, рекао је Аранитовић за МОЗЗАРТ Спорт после великог финала.

Звезди су даване веће шансе пред почетак меча...

„Звезда је била благи фаворит, то нам је дало и додатни мотив. Играмо у Партизану, морамо да идемо на трофеј. Ушли смо 100 одсто у утакмицу и добили“.

Ушли сте, утисак је, не 100 већ 300 одсто.

„Да, 300 одсто што се каже. Можда смо их збунили пресингом, узели смо им тако три-четири лопте сигурно. Отишли смо на буквално 20 разлике. Погодили смо неке отворене шутеве. Новица се понео као прави капитен, морамо сви да га слушамо“, рекао је Аранитовић. 

Занимљиво, он је у каријери играо и за Црвену звезду.

„Јесте, није ми чудно, нисам први коме се то догодило, да играм за Звезду и Партизан. У овом сам клубу свим срцем, Партизан је мој клуб.“

После овог тријумфа ће Партизан сигурно другачије да гледа на домаћи шампионат.

„Видели смо да можемо. Водили смо целу утакмицу. Ми смо контролисали утакмицу, нисмо јурили резултат ни у једном тренутку. Ићи ћемо на трофеј у домаћој лиги. Дошли смо до првог трофеја од 2014. године“, закључио је Аранитовић.

Партизан је у Нишу овог фебруара направио искорак. Време ће показати да ли је то био бљесак, или рађање неке нове позитивне црно-беле приче.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН пресс

Коментари / 0

Оставите коментар