Нови смјештај за избјегле породице

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш озваничио је у Амајлијама код Бијељине почетак изградње двије зграде са 30 станова за избјегле и расељене породице чија је вриједност 1,5 милион КМ.

Република Српска 19.02.2018 | 17:20
Нови смјештај за избјегле породице
Укупна вриједност станоградње коју ће Влада Републике ове године започети у Бијељини је 2,5 милиона КМ кредитних и донаторских средстава, најавивши и почетак изградње још једне зграде у Бијељини са 17 станова, коју ће финансирати Влада Републике Српске из кредита за рјешавање колективних и алтернативних видова смјештаја.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић је након посјете градилишту у Амајлијама захвалио Влади Републике Српске и ресорном министарству за овај велики пројекат станоградње којим ће бити обезбијеђено и распуштање колективних центара и алтернативних смјештаја.

Замјеник министра за људска права и избјеглице у Савјету министара БиХ Предраг Јовић рекао је да је овај регионални стамбени програм, највећи у БиХ, вриједан више од 100 милиона евра донација ЕУ, САД и других земаља.

Рок за завршетак зграда у бијељинском насељу Амајлије је годину дана, а извођач радова је предузеће "Бук промет".



БН телевизија

Коментари / 0

Оставите коментар