Видео: Мајстори за кошарку - Срби покорили Европу!

Протеклог викенда по ко зна који пут је доказано да су Срби мајстори за кошарку.

Кошарка 19.02.2018 | 18:30
Видео: Мајстори за кошарку - Срби покорили Европу!
Овај пут нису играчи потврдили тезу да је Србија земља кошарке, већ тренери.

Наши стручњаци су освајали Куп такмичења широм Европе, од Шпаније до Русије.

Недељу дана након што је преузео посрнулу Барселону, Светислав Пешић је подигао трофеј Купа краља. И то на какав начин – победом над највећим ривалом Реал Мадридом 92:90.

"Све се променило у једној недељи. Нови тренер је донео ред", одао је заслуге Пешићу играчАдам Ханга.



Александар Ђорђевић крунисао је сјајан рад у Бајерну освајањем првог купа за минхенски клуб после чак 50 година. Бајерн је у финалу надиграо великог ривала берлинску Албу 80:75. То је други Ђорђевићев тренерски трофеј, први је такође био Куп, Грчке са ПАО 2016.

Саша Обрадовић је направио малу "казнену експедицију" у Краснодару, протекле зиме Локомотива Кубањ је имала серију од чак 26 победа. Она је прекинута пре две недеље, али је форма крунисана Купом Русије. Иако право наступа имају само руски играчи, "Локоси" су опет били најбољи, а у финалу је пао Нижњи Новгород са доминантних 85:64.

Велико изненађење се догодило у Грчкој, трофеј Купа нису подигли ни Панатинаикос ни Олимпијакос. Славио је трећи атински клуб АЕК, предвођен Драганом Шакотом. Жуто-црни су срушили оба грчка великана, прво ПАО, а потом и Олимпијакос 88:83у финалу. Донео је АЕК-у први трофеј од 2002.

Наши тренери освојили су трофеје и у две суседне земље. Драган Алексић је предводио Солнок до Купа Мађарске убедљивом победом над Сомбатељијем у финалу 82:67. С друге стране, Куп Македоније освојио је МЗТ Жељка Лукајића тријумфом над највећим ривалом Работничким 76:67.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мами

19.02.2018 18:08

Фантастично! Браво! Свака им част, свако добро им желим!

ОДГОВОРИТЕ