Шарић: Дражен и Дивац су отварали пут, данас је Јокић главни у тиму!

Хрватски кошаркаш Дарио Шарић истакао је да европски играчи данас у НБА лиги имају знатно већу улогу у тимовима него пре.

Кошарка 21.02.2018 | 11:30
Шарић: Дражен и Дивац су отварали пут, данас је Јокић главни у тиму!
Шарић је уз Богдана Богдановића представљао земље више Југославије на овогодишњем Ол-стар викенду у дуелу играча који су тек почели НБА каријеру.

Шарић је постигао 18 поена убацивши четири тројке, уз пет асистенција, у победи "Света" над "САД" у којој је МВП био управо Србин Богдановић (26п, седам тројки, 6ас, 3ск за 21 минут).

"Мислим да су европски играчи последњих неколико година почели да имају велики утицај у својим тимовима. Није више као некада, пре 20-25 година, када сте имали само Дражена Петровића или Влада Дивца, који су отварали Европљанима пут у НБА лигу. Данас је прича другачија, имате Николу Јокића и Јаниса Адетокумба, који су главни у својим екипама, имате мене, Бојана и Богдана Богдановића. Толико је играча који играју добро и представљају европску кошарку на највишем нивоу", истакао је Шарић за "Јутарњи".

Осим Шарића и Богдановића, част Европе су бранили још Лаури Марканен (15п) и Домантас Сабонис (13). Шарићу је ово био други наступ на Ол-стару, као руки је прошле године постигао 17 поена уз пет скокова и четири асистенције.

"Увек сам сањао да ћу једнога дана бити део нечега великог попут овога, без обзира на то што се ради о утакмици "почетника", а не о правом Ол-стару. Мислим да сам учинио поносним своју породицу, пријатеље, родни град и све људе, који су били уз мене током мога кошаркашког сазревања", рекао је Шарић.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар