Изјава Едија Раме контрапродуктивна

Европска унија поводом 'идеје' албанског премијера Едија Раме о 'заједничком председнику Албаније и Косова' каже да су изјаве које су могу тумачити као политичко мијешање у сусједне земје' контрапродуктивне, како у изградњи добросусједских односа, тако и напретку на путу ЕУ интеграција земља региона.

Свијет 19.02.2018 | 14:32
Изјава Едија Раме контрапродуктивна
"Изјаве које се могу тумачити као политичко мијешање у сусједне земље нису од помоћи у изградњи добросусједских односа. Умјесто тога ЕУ очекује од цијелог региона да настави са изградњом конструктивних и кооперативних односа и да појачају сопствене реформске процесе у циљу напретка на путу ЕУ интеграција", изјавила је портпаролка Европске комисије Кетрин Реј.

Одговарајући на констатацију поједних медија у Бриселу да идеје попут Рамине "врло личе на пројекат Велике Албаније" и воде ка "мијенајну граница на Балкану" у Европској комисији понављају да ће ЕУ наставити да подржава принципе помирења и регионалне сарадње на Западном Балкану.

"Европски савјет је нагласио недвосмислену подршку јасној европској перспективи региона. Наставићемо да билатерално радимо са земљама на њиховом ЕУ путу и у циљу боље сарадње и односа у региону", поручила је Реј.

Албански премијер Еди Рама је поводом обиљежавања десете годишњице једностраног проглашења независности Коосва изјавио да ће "Албанија и Косово имати заједничку спољну политику" и навео идеју о постојању "једног предсједника као симбола националног јединства и заједничке националне безбједносне политике".

(Тањуг)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Горки

19.02.2018 14:20

Кад овакве изјаве Цовјек цује, просто позелис да се претворис у Буре Барута и све у Ваздух да дигне. Ја мислим да ни једна Дрзава на Свијету није толико присиљена била, да мора своје Територије другим Нацијама прпустати, као сто је то Србија цинила и цини јос увјек. У свим досадасњим Ратовима, Србски Народ је изасао као Побједник и био на страни борбе за Правду, даби у миру за округлим Столом много изгубио, немогу а да се не упитам, дали су наси Политицари уопсте свјесни тога сто цине, или им је стало до тога, далице УСА или ЕУ да казе добар Политицки Водја. Дајте једном опаметитесе, прозрите намјеру тих лазних добро наклоних Свјетских Политицара, инаце цемо остати и без Земље, а без Народа од тога и сада нисмо далеко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Горки

19.02.2018 14:59

Ако смо у рату били на страни победника,засто у миру безимо од победницке стране?Ми видимо само пробем у другом,никада у нама,или смо слеп народ или смо казњени од Бога за неке грехове које неко цини у насе име.

Name

Луу

19.02.2018 15:13

А како ти не смета сто це твоје дијете сутра уцити исто као и оно у БГ, иако једно с другим ниста заједницко немају. То онда није мијесање или како? Како се само сјетис кукати кад се о теби ради, али кад твоји исто раде другима онда је то у реду.

Name

@Блиц неwс

19.02.2018 15:19

@Горки,имала је Србија понуда,Конфедерација,Савез суверени дрзава,степенаста федрација и све је одбила,зато сто је мислила да це направит Велику Србију.Сад испаста ради промасени политика.

Name

Ре Горки

19.02.2018 15:26

Ти бас си забрљао са својом повијести Ниста није тако. селам

Name

Тихо

19.02.2018 14:21

Пипкају докле могу, треба одма на поцетку повуци црвену линију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

николиц раде

19.02.2018 15:17

Ова вијест мора да је истинита цим је преноси Тањуг кога је влада Србије укинула прије 2 године и престао је да постоји

ОДГОВОРИТЕ
Name

милекраде додик

19.02.2018 15:45

Едији Рама глуми мене,великог бају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Релативизација

19.02.2018 16:00

Иако се тачно зна ко је и шта рекао и коме евентуално треба опалити чвоку, јадна и дезоријентисана ЕУ релативизује ствари и реагује на најгори могући начин, типа “ЕУ очекује, ЕУ охрабрује, ЕУ подстиче...” Умјесто да јасно каже шиптарском провокатири Рами, да не може да се поиграва са суверенитетом Србије...

ОДГОВОРИТЕ