Звиздић у Дохи са премијером Катара

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић предводи делегацију БиХ у званичној посјети Држави Катар. у Делегацији БиХ су и замјеник предсједавајућег Мирко Шаровић и шеф бх. дипломатије Игор Црнадак.

Босна и Херцеговина 19.02.2018 | 11:59
Звиздић у Дохи са премијером Катара
Звиздић се данас у Дохи састао са премијером/министром унутрашњих послова Катара шеиком Абдуллах бин Насер бин Кхалифа Ал Тханијем са којим је разговарао о унапређењу билатералних односа. Констатирано је да су односи двије земље пријатељски и без отворених питања те је изражен обострани интерес за унапређење политичке и економске сарадње.

Разговарано је и о либерализацији визног режима за грађане Босне и Херцеговине. Премијер Ал Тхани је рекао да катарска страна нема ништа против да се за дипломатске и службене пасоше укину визе, као и да се у наредном периоду састану министри безбједности и направе модалитет олакшавања визног режима за грађане.

Предсједавајући Звиздић је информисао премијера Ал Тханија о актуалним реформским процесима у БиХ као и евроатлантским аспирацијама Босне и Херцеговине. Рекао је да су то компатибилни процеси који воде испуњењу два приоритетна циља БиХ економском бољитку и чланству у Европској унији.



Даље се наводи да је казао да је Савјет министара БиХ посвећен активирању свих постојећих ресурса у сврху убрзаног економског развоја и отварања нових радних мјеста, посебно како би се упошљавали млади људи. Рекао је да је БиХ заинтересирана и отворена за сарадњу у областима енергетике, туризма, пољопривреде, дрвне и металопрерађивачке индустрије, изградњи инфраструктуре, као и јачању културних веза кроз сарадњу у спорту и образовању.

Он је поздравио увођење редовне авио линије на релацији Сарајево-Доха чиме ће се олакшати долазак пословних људи и туриста у Босну и Херцеговину. Предсједавајући Звиздић је позвао премијера Државе Катар да посјети Босну и Херцеговину.

Састанку су присуствовали замјеник предсједавајућег и министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић, министар спољних послова БиХ Игор Црнадак, министар цивилних послова БиХ Адил Османовић, министар комуникација и промета БиХ Исмир Јуско, градоначелник Сарајева Абдулах Скака и амбасадор Босне и Херцеговине у Држави Катар Тарик Садовић.

Након састанка, уз присуство премијера, потписани су Меморандум о сарадњи у области младих између Савјета министара БиХ и Владе Државе Катар, Меморандум о разумијевању између Савјета министара Босне и Херцеговине и Владе државе Катар о сарадњи у области здравства, производње лијекова и запошљавања здравствених радника и Меморандум о разумијевању за сарадњу у области образовања, високог образовања и научног истраживања између Савјета министара БиХ и Владе Државе Катар, саопштено је из Савјета министара.

(БН)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Србин

19.02.2018 11:18

Док политичари из Федерације путују по свијету склапају послове наш Велики вођа зна само причати о пушкама и глупостима и ко да код нас динар уложи,никад га нисам чуо о економији да прича.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

19.02.2018 11:38

А та били су скоро гости из Осетије и Намибије чини ми се страшни послови нам се смију.

Name

Ре

19.02.2018 11:45

А ко пјева?

Name

Ре Србин

19.02.2018 11:56

Дај име политицара са ким је се Додик састо у задње вријеме и његова влада сем Вучичем и Човичем.Жалосно али истинито још чемо надрљати послије Октобра сањим докопали се било које власти.

Name

Србин

19.02.2018 12:31

Слажем се зато ми и буде криво ко нас води јер живим и радим у Федерацији и њихова пословна политика је стотинама годинама испред нас доста ми је више ударања по прсима Миле Србин док му народ бјежи ,ако богда планирам сад и стан да купим а ето му сирота и опљачкана РС.

Name

Ре србин

19.02.2018 13:05

Реална истина.. од србовања Рс све висе тоне, јер у такву климу нико неце да улазе.. а како да улазе кад јој прецједник само трази конфликте и настоји да блокира све. Или јавни сервис пола дневника прица о вехабијама мухадзединима итд итд. Пуни народ лазима да мрзи другацијег од себе.. и куда то води?!

Name

коо

19.02.2018 13:12

Он нема куд Србине. Њему су сва врата затворена. Цовка и Вуцко га воле ради својих интереса. Док не буде на власти, бит це грдно по њега. Него Србине, потруди се мало да убиједис људе око себе у то. Да не падну опет на бусање у прса великог највецег Србина и заститу од асимилизације :-). Нека гласају за друге, било кога само не њега. То ти је посао до избора, па послије тога цемо видјети јел се исплатило. Са њим сигурно неце бити боље!

Name

Србин

19.02.2018 13:32

Ко не би побјегао из РС-кад чује овакву изјаву а сви знамо да лаже :хттп://www.ртвбн.цом/3897287/плате-да-буду-као-на-западу, а знамо како се запошљаје у РС- само страначки и преко везе,кад сам се у Сарајеву запошљавао само су их интересовали папири и препоруке плус види да сам Србин,посо сам за два дана добио лијепа плата уредно све.Испаде код Милета само он Жељка и Стевандић Срби а ми гурбети.

Name

ре србин

19.02.2018 13:36

Медједе зелени не једи говна.погледај мало боље стање у федерацији И ста вам фадил спрема.Засто страјкују градјани засто су испред владе ако им је добро.О цијем троску иду та спадала вец о твом троску.Опамети се једном.

Name

срб

19.02.2018 12:24

Ма хајде ово је битно: Наставак извоза јабука у Русију упитан, РС блокира процес рјешавања спора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Игоре

19.02.2018 12:41

Такођер, недавно је објављено да је фирма чији је оснивач Игор Додик, син предсједника Републике Српске, један од главних коопераната бијељинске компаније Фруцт Цомпанy због које је Русија забранила увоз јабука из БиХ.

Name

сандокан

19.02.2018 15:21

Шупља прица.. Тако је и онај Хећо ходо по свјету Цак и зену своју водо... Никад нико од њих неце ни долар улозити у БиХ. Нису луди,виде људи да је то буре без дна. Турска је дигла руке од БиХ, Улазе у Србију... Виде да власт зиви на кредит преко грбаце гласаца... Да неце мало у Казахстан. Батир је 100 пута исао у Турску,осим везивања зсстава никакве фајде...

ОДГОВОРИТЕ