Дангубић: Превише! Бјелица: Недопустиво…!

"Морамо да извучемо поуке, ускоро почињу утакмице за титулу у АБА лиги", био је први утисак Немање Дангубића после пораза од Партизана у финалу Купа Радивоја Кораћа.

Кошарка 19.02.2018 | 10:45
Дангубић: Превише! Бјелица: Недопустиво…!
Душан Алимпијевић и његов летос реновирани тим нису успели и првом заједничком финалу.

Кошаркаши Црвене звезде допутовали су у Ниш као фаворити за освајање, односно одбрану Купа Радивоја Кораћа, али је од првог меча било јасно да једини евролигаш са ових простора нема форму због које би ривали требало да зазиру.

Видело се то у четвртфиналу са Борцем из Чачка, мало шта се променило у полуфиналу са ФМП Железником, а наплата је стигла у финалној утакмици одиграној пред пуним трибинама Дворане "Чаир" у којој је Партизан почео боље, сигурније, повео 11:31, 26:46 и потом издржао (прекасни) повратак Алимпијевићевог тима у утакмицу.

"Прво полувреме нас је много коштало, много је велика разлика. Друго полувреме смо заиграли много боље, имали смо шансу да се вратимо, али нисмо успели... Била је превелика разлика у првом полувремену. Честитам Партизану на освојеном Купу", рекао је Немања Дангубић још "врућ", пре уласка у свлачионицу.

"Генерално, мислим да нисмо одиграли цео турнир на нивоу. Направићемо анализу у наредних пар дана, морамо да из овога извучемо поуке јер ускоро стижу утакмице у АБА лиги за титулу", надовезао се Дангубић, стрелац 14 поена.

Исти број поена постигао је и Милко Бјелица, који је у једној реченици сумирао оно што се догодило током 40 минута велике борбе (са још већим бројем фаулова на обе стране)

"Недопустиво је било да Партизан поведе 20 разлике у првој четвртини, некако смо успели да се вратимо, али је на крају Гагићев шут одлучио победника. Честитам Партизану, били су бољи данас, на нама је да се окренемо следећим изазовима", изнео је Бјелица исте закључке као његов млађи саиграч.

"Нисмо показали најбољу форму против Борца, против ФМП-а смо показали неке знаке, као и данас, али то није било довољно".

Бјелица: Прва четвртина кључна за пораз! Милко Бјелица је са 14 поена, шест скокова и две асистенције, покушао да пружи отпор Партизану у финалу Купа Радивоја Кораћа, али није имао подршку саиграча.

Кошаркаши Партизана победници су Триглав осигурање Купа Радивоја Кораћа, јер су у финалу победили Црвену звезду 81:75 (25:9, 24:22, 16:24, 16:20).

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар