Стојаковић: Двије генерације играча из Европе су мијењале НБА!

Бивши кошаркаш, сада део струке у Сакраменто Кингса Предраг Стојаковић прича како је НБА лига отворила врата играчима ван граница САД.

Кошарка 19.02.2018 | 21:30
Стојаковић: Двије генерације играча из Европе су мијењале НБА!
Стојаковић је за Еурохоопс рекао да је Богдан Богдановић направио резултат на ол-стар викенду јер се играо кошарке.

Задовољан је и што Богдан није био једини играч Кингса међу младим звездама лиге.

"Имали смо три играча на утакмици Звезда у успону, били су Хилд, Богдановић и Фокс. Наравно, цео викенд је био фешта и сви се забављамо. НБА сваке године побољшава ствари. Мислим да сви који дођу да гледају никада то после не забораве", рекао је Стојаковић за Еурохоопс. 

"Богдан је генерално харизматичан момак и овде је дошао као формиран играч он има 26 година и мислим да када приступите овом викенду као он, онда се десе добре ствари. Био је опуштен, забавио се и освојио признање МВП", каже Стојаковић коме се током разговора прикључио и некадашњи "шеф" Марк Кјубан. 

Кјубан је власник Далас Маверикса са којима је Стојаковић 2011. освојио шампионски прстен НБА лиге који се убацио шалом, "Је ли лаже о ономе што је било на такмичењу у закуцавањима?", после чега се поздравио са Стојаковићем и отишао. 

Пеђа је потом објаснио да се ситуације као што је био скорашњи одлазак Јоргоса Папајаниса дешавају у НБА лиги, а прокоментарисао је и време пре тридесетак година када су се врата НБА тек отварала за играче из Европе. 

"Били су Владе Дивац и Дражен Петровић, био је ту и Детлеф Шремф који је доста млад отишао у Америку, а ту је била и генерација с краја деведесетих и сви смо помогли да се промени размишљање НБА тимова, да почну да гледају и преко границе САД и да верују у младе таленте широм света", објашњава Стојаковић.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар