Додик у Хрватску само уз пиштољ!

„У Хрватској никада нисам имао, нити изазвао инцидент. Прије неколико дана када сам се враћао са прославе Дана државности Србије, код Винковаца је моју колону зауставила хрватска саобраћајна полиција због прекорачења брзине. Уредно смо платили казну и то је то“, Милорад Додик након повратка из Хрватске.

Република Српска 18.02.2018 | 16:19
Додик у Хрватску само уз пиштољ!
Након што је недавно предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио да никада у Хрватској није имао, нити изазвао инцидент, те да када иде у Хрватску не носи оружје, нити треба да га штити полиција те земље, на видјело су испливали подаци који доказују супротно!

Портал б1инфо.ба је дошао у посјед документа који је на адресу Министарства иностраних послова БиХ послао шеф Кабинета предсједника Републике Српске Данијел Драгичевић у ком се, између осталог, тражи несметан пролаз ескорта предсједника Додика, као и патрола те полицијска пратња након уласка на граничном прелазу Градишка.

У документу се као разлог ове молбе наводе „сазнања о угроженој безбједности предсједника Републике Српске„.

Да се не ради о простој протоколарној молби и да су у Кабинету предсједника угроженост Милорада Додика схватили најозбиљније свједочи и чињеница да су пролаз и полицијска пратња затражени и за пратњу предсједника Милорада Додика са наведеним службеним наоружањем (пиштољи марке ГЛОК) и по 15 комада бојеве муниције.


Документ који је на адресу Министарства иностраних послова БиХ послао шеф Кабинета предсједника Републике Српске Данијел Драгичевић у ком се, између осталог, тражи несметан пролаз ескорта предсједника Додика.

Министарство иностраних послова БиХ упутило саопштење након изјаве Милорада Додика да је предсједник Републике Српске говорио неистине о својим путовањима кроз Хрватску.

У саопштењу се наводе чињенице које овај документ потврђује, а то је да је Кабинет предсједника Српске 12. фебруара упутио допис Министарству иностраних послова БиХ, посредством којег је од институција Хрватске затражено да се за путовање предсједника Републике Српске, планирано за 14. фебруар, на једном од граничних прелаза са Хрватском „обезбиједи несметан прелаз, те патрола полиције и полицијска пратња са ескортом„.

„У истом допису је наведено да пратња предсједника Републике Српске путује наоружана, са прецизно наведеним серијским бројевима оружја, као и тачном количином пратеће муниције. Министарство иностраних послова БиХ ове податке неће објавити из безбједносних разлога“, наведено је у саопштењу.

Министарство иностраних послова БиХ је за портал потврдило да је допис истог дана упутило Амбасади БиХ у Загребу, уз инструкцију да одмах буде прослијеђен надлежним институцијама Републике Хрватске, што је благовремено и учињено.

„Министарство иностраних послова БиХ у овом тренутку не располаже информацијама да ли је молби предсједника Републике Српске удовољено и на који начин су институције Републике Хрватске биле укључене у реализацију поменутог путовања, те позивамо заинтересоване медије да се о томе информишу у институцијама Републике Хрватске“, наведено је у одговору Министарства.

(б1инфо.ба)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

ТРН

18.02.2018 15:32

И ја ба се бојао тамо да идем а камоли Преседник....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

18.02.2018 17:44

И треба да се плашиш јер си исти Он.

Name

борац

18.02.2018 15:35

Каква пратња Бакинацки купусар

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАТНИК

18.02.2018 16:01

Да да и пропали месар и тракториста!!!

Name

Спасе

18.02.2018 16:10

Како је јадан мого платити казну. сигурно је морао тразити од браце вуцка и цовица да то плати

Name

модрицанин

18.02.2018 15:43

Ко се боји пропутоват кроз сусједну дрзаву, није му циста савјест. Кога се боји ? Хрвата ? Или мозда Срба ? Мозда страног фактора коме је осто несто дузан ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бос

18.02.2018 15:44

Ако су ово писмо уручили Хрватској страни можда нису разумјели шта пише,други пут шаљи на Енглеском или латиници па пријевод чирилица !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја Сам Превара...

18.02.2018 15:53

Ја сам превара зовите ме Леми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

драго

18.02.2018 15:54

Прво нису одговорили зато сто је на цирилици, а преводиоц тренутно је био заузет. Друго, па Миле побогу докле цемо висе да невјерујемо својим оцима вец теби?

ОДГОВОРИТЕ
Name

... ДА ЧИКО Б'ОНУ...

18.02.2018 15:57

Кмечавац и плашљиви миш којег и кад спава чува најмање десет наорузаних кримоса! Какав јадан и биједан зивот води кад несмије у wц отици без обезбјеђења јер дрхти и плаши се за себе! Пропали миш!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ццццц

18.02.2018 17:24

То је тренутно, док не продју избори

Name

Вибер

18.02.2018 20:22

На дну акта у прилогу дат је мобилни телефон, укуцајте контакт број, па видите шта ће вам писати на Вибер-у...

ОДГОВОРИТЕ
Name

луд збуњен

19.02.2018 00:25

Ста се друго мозе од Милокрада оцекивати! Био би збуњен, да би подаци били исправни, али овако нисам. Код Милокрада је то сасвим нормално, као и његове лазне изјаве или коментаре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ристан

19.02.2018 05:59

Па када га тако третирају,да ли мора стати у ред на границном прелазу,са њихове стране?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

19.02.2018 07:30

Људи пигледајте број мобилног телефона на виберу клуб борилацких вјестина ВУК, страсно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.

20.02.2018 12:41

Он је платио велику казну и добио годину дана забрану уласка у Хрватску

ОДГОВОРИТЕ