Мали српски дерби у Премијер лиги БиХ: Битка за плеј-оф!

Радник Бијељина против Борца из Бањалуке!

Фудбал 18.02.2018 | 11:30
Мали српски дерби у Премијер лиги БиХ: Битка за плеј-оф!
Овог викенда се наставља и такмичење у Премијер лиги Босне и Херцеговине, а већ у првом колу пролећног дела сезоне нас очекује мали српски дерби између бијељинског Радника и бањалучког Борца. Њихов међусобни окршај би могао да има велики утицај и на расплет трке за плеј-оф.

Првих шест тимова после 22 кола иде у плеј-оф за титулу, а Радник и Борац тренутно деле седму позицију на табели са истим бројем бодова и имају бод мање од шестопласиране Младости. С обзиром на то да је до плеј-офа остало ово и још четири кола, јасно је колику важност носи међусобни окршај Бијељинаца и Бањалучана.

Радник је одрадио прилично тих прелазни рок и ослања се на искуство носилаца игре који су ту већ дуже. Отишао им је Бесим Шербечић у Розенборг за 500.000 евра, а адекватна замена није доведена. Ипак, ту је млади Андреј Ђурић који би могао да експлодира у наставку сезоне. Остатак екипе из јесењег дела сезоне се скоро није мењао, мада треба напоменути и одлазак Дејана Јанковића.

За разлику од Радника, у Борцу је било као на аутобуској станици. Што и не чуди за овај турбулентни клуб... Незадовољна учинком у првом делу сезоне, борчева управа је променила скоро цео тим. Ипак, појачања која су стигла су углавном нижелигашки играчи тако да Борац никоме не улива поверење у борби за плеј-оф.

Интересантно је да је Борац у серији од три победе над Радником у Бијељини, али ове сезоне Банајлучани имају само једну победу на гостовањима у првенству док је Радник на свом терену доживео тек два пораза. 

Премијер лига БиХ, 19. коло:

Субота:

Крупа на Врбасу - Жељезничар 2:4
Зрињски - ГОШК Гоша 3:2
Слобода Тузла - Младост Добој Какањ 2:0
Челик - Витез 1:0

Недеља:

14.30: Радник Бијељина - Борац Бањалука
17.30: Широки Бријег - Сарајево

Извор: моззартспорт

ФОТО: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар