ЗОИ: Кад сноубордерка освоји злато у супервелеслалому!

"Мислила сам, ма у реду, сада ће променити време, мало ћу причекати да додају коју секунду. . . ", казала је нова шампионка супервелеслалома.

Остали спортови 17.02.2018 | 14:45
ЗОИ: Кад сноубордерка освоји злато у супервелеслалому!
Чешка скијашица Естер Ледецка направила је највеће изненађење на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу, пошто је из улоге потпуног аутсајдера - освојила златну медаљу!

Ледецка, која се такмичи и у сноуборду, до злата у супервелеслалому је стигла резултатом минут, 21 секунда и 11 стотинки. 

И саму Ледецку је шокирао резултат који је поставила, јер је убрзо након што је прошла кроз циљ и видела своје време узвикнула: "Како се ово догодило?".

"Када сам прошла циљем мислила сам да је у питању грешка. Мислила сам, ма у реду, сада ће променити време, мало ћу причекати да додају коју секунду... Али ништа се није догодило, само су сви почели вриштати и онда сам помислила - ово је чудно!", рекла је Ледецка.

"До данас сам мислила да сам боља сноубордерка... Мислила сам да ће се ово догодити касније у мојој каријери, али ово је сјајно", рекла је Чехиња након трке. 



Сребрну медаљу је освојила је шампионка из Сочија, Аустријанка Ана Фајт са само стотинком заостатка, која је већ практично била прославила златну медаљу, док је Тина Вајратер из Лихтенштајна била трећа с временом 1:21,22.

Швајцаркиња Лара Гут заузела је четврто место са 12 стотинки заостатка за победницом, док је једна од главних кандидаткиња за злато, Американка Линдзи Вон била шеста (1:21,49).

Вон је током трке направила велику грешку када је отишла прешироко.

"Није испало како сам се надала. Једноставно направила сам једну грешку и то ме је коштало медаље", рекла је Вон, која ће ће имати још једну прилику да освоји медаљу у Пјонгчангу, у спусту.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар