Мирсад Терзић: Бијесан сам и разочаран!

"Нисмо само ту ми играчи, гледам шта се дешавало у Тузли, којој могу само честитати. За онакву атмосферу у Тузли увијек ћу доћи па нека ме праве будалом", рекао капитен рукометних "змајева".

Остали спортови 16.02.2018 | 18:45
Мирсад Терзић: Бијесан сам и разочаран!
Мирсад Терзић, капитен рукометне репрезентације БиХ након одлуке Рукометног суда ЕХФ-а да утакмицу са Швајцарском региструје резултатом 10:0 за ривала, за агенцију Анадолија изјавио је да ријечима не може описати колико је бијесан и разочаран.

"С једне стране не разумијем жељу и вољу Швајцараца да играју бараж, јер ја да сам тренер и неко ко одлучује, а изгубио сам у двије утакмице од бољег, не бих се толико трудио. Они су мимо Томислава Нуића, колико знам, навели доста других ствари којима нису били задовољни, али то је њихов образ. Вјероватно све то има неке везе и с ЕХФ-ом, али то нећу коментарисати", казао је Терзић, а затим се окренуо сопственом дворишту:

"С друге стране да коментаришем своју кућу негативно, не знам шта бих рекао. Ко ради тај и гријеши. На доста великом је све то нивоу, изнад репрезентације нема ништа. Надам се само да ће се неки људи запитати и да ће им ово бити наук за будућност."

Ипак, Терзић је покушао објаснити како се осјећа у тренутку када зна да је заједно са својим саиграчима поштено на терену изборио пласман у бараж за Свјетско првенство, а тамо неће играти против свјетских вицешампиона Норвежана.

"Не могу рећи колико сам бијесан и разочаран. Стога не желим рећи шта мислим о тој чињеници да дајемо људима за право да у БиХ логика престаје, а сада смо им дали заправо да кажу да се у БиХ не зна би бројати до 16", прича очигледно јако разочарани искусни лијеви бек и дефанзивац мађарског шампиона Веспрема.

Додаје да није само утучен због саиграча из репрезентације, него и због навијача БиХ, који су их бодрили у квалификацијама, а посебно у спорној утакмици у Тузли.

"Нисмо само ту ми играчи, гледам шта се дешавало у Тузли, којој могу само честитати. За онакву атмосферу у Тузли увијек ћу доћи па нека ме праве будалом. То су људи који су жељни таквих догађаја, раја се окупила и причала о спорту, било је предивно. Зато ћу сваки пут доћи, али се требамо и запитати. Ако већ урадимо нешто добро не смијемо себи дозволити да нам се нешто овако деси. Надам се само да нам је ово поука за будућност. Још једном ћу поновити, разочарање је свакако велико", истиче Терзић.

Капитен бх. тима са својим клубом се бори за што бољу "стартну позицију" уочи нокаут фазе у Лиги шампиона. Веспрем је тренутно трећи у групи Б, али се Терзић нада да ће у наредна три кола успјети да дођу до другог мјеста.

"Реално гледајући, можемо заузети друго мјесто у групи, што би свакако било задовољавајуће. Имамо све у својим рукама, јер остали ривали имају много тежи распоред. На нама је да добијемо три преостале утакмице и бићемо други. Наш реалан домет, с обзиром на тим који имамо, јер Фајнал Фор Лиге шампиона. Али, није то баш лако остварити. Жеље и амбиције су једно, али остале околности нешто друго. Имамо новог тренера, треба нам времена да се прилагодимо на нови систем, уз то имамо и доста нових играча, а данас сви играју добар рукомет и изненађења су све чешћа. Међутим, желимо на Ф4 и надам се да ћемо тај циљ испунити, а онда је у та два дана све могуће", оптимиста је бх. рукометаш.

Рукометни суд ЕХФ-а донио је данас одлуку да се утакмица посљедњег кола квалификација за СП, играна 13. јануара 2018. године у Тузли између БиХ и Швајцарске (21:15), региструје службеним резултатом 10:0 у корист гостујуће екипе јер је за домаће наступио Томислав Нуић, играч чије име се није налазило у службеном записнику меча.

"Потписом записника с утакмице Рукометни савез БиХ одговоран је за пропуст и ради тога утакмица се региструје у корист Швајцарске, по основу уложене жалбе коју је уложио РС Швајцарске", образложили су одлуку из ЕХФ-а.

Рукометни савез БиХ на данас објављену одлуку ЕХФ-у право жалбе има до 21. фебруара.

Терзић у Веспрему има саиграча Кента Робина Тонесена, сјајног десног бека и репрезентативца Норвешке. Када је сазнао за одлуку Рукометног суда ЕХФ-а Терзић је казао Тонесену. Овај је одмах провјерио са својим савезом и послије тога био лијепо расположен.

Терзић га је у упитао: "Шта је Кент?", а услиједио је одговор: "Није нама свеједно играти с вама. Свјесни смо да смо бољи и да би вас добили и прошли, али ако ништа добили би 'батине' у БиХ".

"Искрено, лијепо сам се осјећао у том тренутку, када сам сазнао да нас Норвежани респектују. Створили смо неку слику о нашој репрезентацији, такву да људи нису баш сретни када морају играти против нас. Нажалост, то нам неће помоћи, јер нас, како сада ствари стоје, неће бити у баражу", каже Терзић.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Марко

16.02.2018 19:01

Кад у савез додју преко странке,ко вас јебе сад...не мозете ни списак направити како је Бог рекао.Постоје правила и нема се ста ту бунити !

ОДГОВОРИТЕ