Инијеста у дилеми - стигла понуда која се не одбија!

Ни Инијеста неће одолети кинеским милионима? Капитен Барселоне Андрес Инијеста већ дуже време размишља о трансферу у Кину и све је ближи одлуци да каријеру од лета настави у тој земљи.

Фудбал 19.02.2018 | 21:00
Инијеста у дилеми - стигла понуда која се не одбија!
Каталонски лист Спорт наводи да су представници кинеског Тјандјин Ћванђијана већ два пута били у Барселони и распитивали се за трансфер играча који иза себе има 651 утакмица и 55 постигнутих голова у каталонском клубу.

Репрезентативцу Шпаније, који са Барселоном има осам Примера и четири Лиге шампиона, истиче уговор на крају сезоне и до краја марта би требало да буде позната његова будућност.

Тјанђин наводно нуди Инијести недељну плату од скоро 700.000 евра. За Тјанђин играју Антони Модесте, Аксел Витсел и Алешандре Пато, а тренер је Португалац Пауло Соуза.

Уколико на напусти Барселону, Инијеста ће бити други играч овог клуба који је за кратко време отишао у Кину, будући да је у јануару Хавијер Маскерано прешао у Хебеј.

Могла би то да буде потенцијално једна од највећих трансфер операција следећег лета. Капитен БарселонеАндрес Инијеста (33) има на столу званичну понуду кинеског прволигаша Тјенђина, који жели да га доведе у наредном прелазном року. Каталонски Спорт пише данас о ексклузивном уговору за мађионичара са Ноу Кампа, који подразумева плату од 35.000.000 евра нето по сезони, што је нешто што никога, па ниИнијесту, не оставља равнодушним.

Представници Тјенђина већ су два пута долазили у Каталонију како би завршили посао, али фудбалер Барселоне још увек није донео коначну одлуку. Према информацијама, Инијеста је замолио заступнике кинеског тима да му дају времена да размисли и одговор се очекује  негде око 1. марта. Ипак, у Тјенђину су оптимисти и верују да имају добре шансе да ангажују једног од најбољих везних фудбалера на свету.

Контакти са Инијестиним менаџментом започети су још средином децембра, а први састанак играчевих менаџера и делегације из Кине одржан је у јануару ове године. На њему је Кинезима објашњено даИнијесту занима одлазак из Барселоне само на лето, никако ове зиме, док је на другом састанку недавно Тјенђин био конкретан и представио је његовом менаџменту све цифре које намерава да укључи у куповину светске фудбалске звезде.

Сам Инијеста је, пише Спорт, свестан да овако богату понуду тешко да ће икада више добити, али се и даље двоуми, чак иако је чињеница да би преласком у Тјенђин постао најплаћенији фудбалер на свету. Разлог за дилему је чињеница да има одличну сезону са Барсом и да се осећа физички одлично. Када је пордужио уговор знао је да му је то један од последњих дилова на Ноу Кампу, а и упркос доласку Кутиња сјајни везиста је задржао место и Ернесто Валверде се ослања на њега у важним утакмицама. Зато ће одлука зависити и од исхода комплетне сезоне, односно спортског аспекта.  

У Барселони су свесни да су Кинези у могућности да им одведу најбољег фудбалера и знају да финансијски не могу да парирају њиховим понудама. Али, поштоваће сваку одлуку коју фудбалер донесе исто као у слаучају Ћавија Ернандеза који је одлучио да каријеру заврши у Катару за силне милионе евра.

За Тјенђин, Инијеста би постао клупска икона, а коначна одлука ће се знати пре Светског првенства у Русији како би Шпанац могао на миру да се посвети репрезентативном наступу. 

Извор: Б92/моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар