Крај за Лајовића у Буенос Ајресу!

Монфис зауставио Србина! Српски тенисер Душан Лајовић елиминисан је у другом колу турнира у Буенос Ајресу поразом од Француза Гаела Монфиса 6:4, 6:3.

Тенис 16.02.2018 | 15:30
Крај за Лајовића у Буенос Ајресу!
Прејак је Монфис... Душан Лајовић добро се носио са француским тенисером у Буенос Ајресу, али неће играти у четвртфиналу.

У мечу пуном брејкова, међу којима су три од осам Лајовића, Србин није успео да оствари другу победу у Аргентини после победе над Факундом Багнисом, па је у следећу рунду отишао 43. тенисер света за 83 минута.

Монфисов следећи ривал биће Аргентинац Леонардо Мајер у четвртфиналу турнира.

Српски тенисер Душан Лајовић није успео да оствари другу победу на турниру у Буенос Ајресу и избори пласман у четвртфинале.

У мечу против Гаела Монфиса, 43. играча са АТП листе, имао је добре прилике, неке од њих искористио, али је Француз после 83 минута игре однео победу - 6:4, 6:3.

Лајовић је у оба сета успео да стигне до брејка, у првом два, у другом један, али је Монфис сваки пут враћао истом мером, а потом и стизао до предности.

У првом је Душан два пута имао предност (2:1, 4:3), а Француз је у финишу са два брејка у низу успео да направи разлику.

У наставку је Монфис први одузео сервис ривалу (3:1), Лајовић му је брзо узвратио, а онда је у осмом гему искористио другу брејк лопту и повећао вођство на 5:3. Српски играч је већ у наредном гему пропустио две шансе да врати брејк, а Француз је то казнио решивши меч у своју корист.

Монфис ће за пролаз у полуфинале турнира играти са домаћим такмичаром Леонардом Мајером.

Турнир у Буенос Ајресу игра се за наградни фонд од 648.180 долара.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар