ЗОИ: Срби добри у Пјонгчангу!

Лепе вести стижу из Пјонгчанга са Зимских олимпијских игара.

Остали спортови 16.02.2018 | 14:45
ЗОИ: Срби добри у Пјонгчангу!
Браво Невена, браво Марко!

Лепе вести стижу из Пјонгчанга, где је двоје српских скијаша забележило солидан пласман на Зимским олимпијским играма.

Српска скијашица Невена Игњатовић заузела је 26. место у слалому, док је Марко Стевовић био 46. у супервелеслалому.

Марко Вукићевић, нажалост, није завршио трку.

Иако су сво троје остали далеко од борби за медаље, ово су заиста одлични резултати за наше скијање које је и даље у повоју. Спортисти из доба СФРЈ успели су да освоје само четири медаље на ЗОИ (две у скијању, две у скоковима) што најбоље сведочи о томе колико је за такмичаре из земаља које нису толико окренуте алпским и нордијским дисциплинама тешко да се уопште такмиче у истом рангу са Аустријанцима, Швајцарцима, Норвежанима, Швеђанима, Немцима, Французима, Италијанима, итд.

Игњатовић је трку завршила на 26. месту резултатом 1:43,48 минута и кроз циљ је прошла са 4,85 секунди заостатка за победницом Швеђанком Фридом Хансдотер. Другопласирана после прве серије, Хансдотер је освојила злато резултатом 1:38,63 минута.

Швајцаркиња Венди Холденер, која је била водећа после прве серије, освојила је сребро са 0,05 секунди заостатка, а бронзу је освојила Аустријанка Катарина Галхубер са 0,32 секунде заостатка за победницом.

Бранилац титуле Американка Микаела Шифрин заузела је четврто место са 0,40 секунди заостатка.

Српски скијаш Марко Стевовић заузео је данас 46. место у супервелеслалому, Марко Вукићевић није завршио трку, док је златну медаљу у тој дисциплини на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу освојио Аустријанац Матијас Мајер.

Стевовић је заузео 46. место резултатом 1:31,70 минута и био је за 7,26 секунди спорији од Мајера. Вукићевић није завршио трку.

Мајер је победио резултатом 1:24,44 минута и прекинуо низ победа норвешких скијаша у тој дисциплини на Играма, који је почео 2002. године у Солт Лејк Ситију.

Сребрну медаљу освојио је Швајцарац Беат Фојц са заостатком од 0,13 секунди. То је његова друга медаља у Пјонгчангу, пошто је јуче освојио сребро у спусту.

Бранилац титуле Норвежанин Кјетил Јансруд освојио је бронзу са заостатком од 0,18 секунди за победником. То је његова пета олимпијска медаља у каријери, а друга у Пјонгчангу, након што је јуче освојио бронзу у спусту.

Норвежанин Аксел Лунд Свиндал заузео је пето место, после јучерашњег тријумфа у спусту.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар