Да ли вјерујете у астрологију?

Да ли је астрологија наука или вјештина предвиђања? Наизглед је једноставно питање на које се може дати и такав одговор. Али када се задубите у тематику схватите да одговор тражи и нека шира објашњења. Наташа Панић се астрологијом бави већ 10 година, и има звање професионалног астролога, па смо код ње потражили одговор на ово питање.

Република Српска 16.02.2018 | 11:34
Да ли вјерујете у астрологију?
“Ја бих рекла да је то једна дисциплина. Од 4000. године прије нове ере постоје записи о томе да су се људи бавили астрологијом што значи да она буквално постоји у свим цивилизацијама,“ каже Наташа.

Астологија је повезана са астрономијом, физиком али су у њу уплетени и митолошки аспекти, и у све ово астролог мора да буде добро упућен. Астрологија је стара преко 4000 година, а до данашњих дана у овој области се много тога промијенило, објашњава Наташа.

“Сад тренутно ми можемо да урадимо наталну карту. Прије, рецимо у Вавилону радило се за краљеве, за државу, када је добро вријеме за вјенчање, за рађање пријестолонасљедника, а тако је било и у вријеме старе Грчке и Рима. Ми смо данас у могућности да знамо тачно вријеме нечијег рођења и на основу тога да направимо наталну карту. То значи да смо ми заправо данас много више фокусирани семи на себе.”

Поред познавања науке добар астролог мора да буде и добар психолог, па је Наташа после завршеног четворогодишњег школовања усавршила и курсеве етике односно обуку за вођење консултација и разговора са клијентима. Планете се стално крећу па астролози наталну карту праве на основу поставке планета у тренутку када смо се ми родили.

“У односу на то гдје је која планета била у тренутку нашег рођења, у којем знаку, какве односе са другим планетама прави, ја тумачим. У суштини тумачење планета је однос између поставке планета на небу у тренутку када се особа родила. Прогнозе се раде тако што, обзиром да се планете сада налазе на неким другим поставкама, гледа како те планете утичу на клијентове планете, односно поново се гледа однос тих планета И оних које смо добили на рођењу.”

Код астролога људи обично долазе или из радозналости или када им је потребна нека врста помоћи, тј. савјета.

“Када неко има тврд став да не вјерује у то па не долази код астролога, а остали људи углавном долазе оног тренутка када пожеле да сазнају нешто везано за здравље, љубав или посао, најчешће због те три ствари И неке недоумице везане за то.

Онда, током разговора долази до тренутка када особа заправо схвати да не познаје себе и долази до тога да особа открива себе и своје способности, могућности и циљеве које су негдје заборављени. Долазак код астролога само освијести оно што је неко заборавио да зна,” објашњава астролог Панић из свог богатог искуства.

Наташа каже да астролози заправо помажу особама да сами дођу до спознаје себе те да је она само ту да гурне некога да освијести своје способности И могућности.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

007

16.02.2018 10:51

Вјерујем само у својих десет прстију,нико ми ништа није помогао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само у себе

16.02.2018 20:01

мора да онај Вито и Љубиса Трговцевиц виде будуцност у еврима и доларима.

Name

БОБА

16.02.2018 21:47

ОВАЈ ПРОКЛЕТИ РАТ ЈЕ ИЗБАЦИО ТОЛИКО БУДАЛА ОД ВРАЧАРА ,АСТРОЛОГА, ГАТАРА НЕЗНАМ КАКО ДА ИХ ВИШЕ НАЗОВЕМ.СЈЕТИЛИ СЕ ЉУДИ ДА ЈЕ НАРОД У ПОСЛИЈЕРАТНОМ СИНДРОМУ НА КОЈЕМ СЕ МОГУ ЗАРАДИТИ ВЕЛИКЕ ПАРЕ ПА ОТВАРАЈУ РАЗНЕ АГЕНЦИЈЕ ПЛАЋАЈУ ТЕРМИНЕ НА ТВ У РАЗНОРАЗНИМ ЕМИСИЈАМА САМО БУДАЛА МОЖЕ ВЈЕРОВАТИ ТИМ МЕШЕТАРИМА КОЈИ НА МУКАМА НАРОДА ЗАРАЂУЈУ НОВАЦ А ЉУДИ КОЈИ ИМАЈУ СВОЈУ МУКУ НАСЈЕДАЈУ НА ТЕ БУДАЛАШТИНЕ. ГАДЕ МИ СЕ .ТО ИСТО ЈЕ ЈЕДАН ВИД ДНА КОЈИ СМО ДОТАКЛИ.

ОДГОВОРИТЕ