Вучићев аутомобил шеиков поклон

Одлука обезбеђења председника Србије Александра Вучића да се он у Загребу вози својим председничким „аудијем А8Л“ изазвала је велику пажњу тамошњих медија. Велику скоро као и сам аутомобил.

Србија 15.02.2018 | 22:22
Вучићев аутомобил шеиков поклон
Како „Блиц” ексклузивно сазнаје, “моћно возило”, како су га назвали хрватски медији, лична је донација шеика Мухамеда бин Заједа Србији. Потврду те информације добили смо на Андрићевом венцу, а како нам је речено, „ауди А8Л“ је у Београд стигао пре неколико месеци директно са једног сајма аутомобила.


 
Јутарњи.хр наводи да је у колони од петнаестак црних лимузина и џипова хрватске безбедности који су снимљени на Авенији Хрватске братске заједнице у очи упао „ауди А8Л“.

- Реч је о блиндираној верзији лимузине немачког произвођача с нивоом балистичке заштите девет, чија је каросерија направљена од материјала уобичајених за војна возила, отпорна је на пушчане метке, снаге је 425 КС, и стотку достиже за 6,5 секунди, а нето цена јој је око милион куна (135.000 евра) - написао је новинар портала Јутарњи.хр.

Ипак, простим увидом на специјализоване сајтове сазнајемо да је минимална цена пола милиона евра.

У тексту стоји да је Вучићево обезбеђење “поставило захтев пред хрватске колеге да се наш председник вози својим возилом и да је том захтеву удовољено”. Ипак, како сазнајемо, није неуобичајено да државници приликом међународних посета користе сопствена возила.

- Обезбеђење одлучује о свим сегментима безбедности, па и о возилу којим ће се званичници превозити. Ту нема ништа необично. Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић користила је свој председнички аутомобил када је боравила у Београду, бившег америчког потпредседника Џозефа Бајдена такође су у Београду возили његовим аутомобилом... То се често ради - наводи извор “Блица” из безбедносних структура.

Наш саговорник каже да није возило проблем, као и да није реч о условљавању обезбеђења, већ да је другој страни вероватно за око запала београдска регистрација.

У кабинету шефа државе кратко су нам рекли да се председник у ствари које се тичу његове личне безбедности не меша.

- Постоје стручњаци који се баве безбедносном проценом и њима је препуштено све што се тиче тог сегмента посете, од хотела у којем ће председник бити смештен до аутомобила којим ће се возити - кажу у кабинету на Андрићевом венцу.

Није прва донација

Шеик Мухамед бин Зајед је и 2013. године донирао три блиндирана „мерцедеса ГЛ500“ Министарству одбране у време када је Александар Вучић био на челу тог ресора. Аутомобили су дати на располагање државним органима и коришћени су за превоз страних делегација које бораве у Србији. Како су медији већ писали, један „мерцедес“ дат је на коришћење тадашњем председнику Србије Томиславу Николићу. Поменуто возило радник овлашћеног сервиса слупао је током пробне вожње тако што се буквално закуцао у аутобус.

(Блиц)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Американац

15.02.2018 23:23

Ма како це уни купити такво ауто кад уни на кредит и дису теска беда.А видис какав је цовек фали се са аутом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аха

16.02.2018 06:34

Ма ја какви Арапи и Турци бољи су Руси . Оде Миле у Техеран

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

16.02.2018 08:42

Да је мени дао земљисте уз ријеку купио бих му два комада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зиа Гиованна

16.02.2018 09:06

НИСУ ТИ ИЗ ФОТЕЉЕ КРИВИ, КРИВ ЈЕ НАРОД СТО ИХ БИРА А ПОСЛЕ КУКУ ЛЕЛЕ. НАЈ,НАЈ,НАЈ-ВЕЦА КУ*А У СУЕТУ ЈЕ ПОЛИТИКА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

055

16.02.2018 09:57

Све сто сеик донира,па и изградња Београда на води ,су насе паре сто је Слобо својевремено изнио,Динкиц покупио сифру а сеик прихватио да пере паре уз добар проценат,ради се о милијардама долара!

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

17.02.2018 03:42

Није бас тако, те паре о којим прицас су у Москви. А ово сто Сеик донира је за њега ко за мене кад дјеци купим зваке на киоску.

Name

БОБА

17.02.2018 10:40

АУТО ЈЕ НИШТА У ОДНОСУ НА ЗЕМЉУ КОЈУ ИМ НАШИ ДАЈУ ДА СЕ НАСЕЉАВАЈУ КАО НА КОСОВУ.ЈА ТЕБИ ТИ МЕНИ ЗАТО СУ ЦАРЕВИ А СВЕ ЈЕ ТО НАШЕ .АЛИ ЈА ПА ЈА МЕДИСКИ СЕ СВЕ РИЈЕШАВА КО САМ ЈА САМ.КАО НИКОГА ТО НИЈЕ БРИГА.НЕКА ИМ ЈЕ СА СРЕЋОМ.САМО ШТО ВИШЕ АПЛАУЗА СВЕ ЋЕ БИТИ РИЈЕШЕНО.

ОДГОВОРИТЕ