Није изненађење одлука о акцизама

Закон о повећању акциза је донесен уз огромне притиске како домаћих, тако и политичара који у БиХ представљају међународну заједницу, те стога одлука Уставног суда да поништи апелацију 19 посланика ПД ПС БиХ не изненађује, рекао је у емисији Пулс БН телевизије посланик Независног блока у ПД ПС БиХ Сенад Шепић.

Босна и Херцеговина 15.02.2018 | 21:31
Није изненађење одлука о акцизама
"Нови намети за грађане БиХ кроз повећање акциза на гориво изгласане су уз притисак страних амбасадора у БиХ од којих је најгласнији био представник ЕУ у БиХ, Ларс Гунар Вигемарк", тврди Шепић.

„Прилазио је свим посланицима. Имао сам састанак са њим, а састанак је договорен у једној форми, да би се касније претворио у разговор о тој потреби да се гласа за повећање акциза. Није добио подршку од мене и мојих колега, али је с друге стране нашао довољан број руку и Закон о акцизама је усвојен“, рекао је посланик Независног блока у ПД ПС БиХ Сенад Шепић.

Није чудно, напомиње Шепић, ни то што су се око повећања акциза експресно договорили само наизглед љути противници – Изетбеговић, Радончић, Човић и Додик.

„Онима који добро прате односе и прате политику у БиХ је било јасно да се ради о истим људима, о истим потребама и о истим политикама. То су људи који у јавности имају једну реторику, а у заштити личних интереса наступају исто“, објашњава Шепић.

Он тврди да су се исти ти нашли и када је у питању главна матрица - страхом до власти!

„Говорим и о Додику, и о Човићу, и о Изетбеговићу – потпуно три иста политичара. Они једино могу опстати ако се одржи стални страх, сукоб и конфронтација. Србска част, Аскери, Машкаре – су матрице. А сада видимо и куповање пушака и наоружавање.“

Истовремено, млади људи одлазе из БиХ, економска слика је из дана у дан све гора, а европска перспектива све даља.

„Овим политичарима прича о ЕУ служи само за ПР. Они неће заиста ЕУ, јер ЕУ истовремено значи и права држава и `Санадер`, а код нас има пуно `Санадера`“, истиче саговорник „Пулса“.

И ЕУ је послала јасну поруку.

„Порука коју су послали – са овим људима ви никада нећете ући у ЕУ. Истовремено, шаљу поруку да је потребно да се преокрене логика и другим људима да шанса.“

А уколико грађани БиХ изаберу друге теме и преговараче, ЕУ би могла да покрене преговоре и неколико година раније, увјерен је предсједник Незвсиног блока Сенад Шепић.




БН телевизија

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Сандокан

15.02.2018 21:00

Да страхом раде све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

изгледа

16.02.2018 01:30

Овде друже су остали пањеви да живе,опет се некако код вас у федерацији народ буни,штрајкује,ја не могу замислити да Радојичић стисне и уради исто оно као Конаковић у Сарајеву,највеће градове држе градоначлници који нису нигдје,нека трећа прича,овде народ апалудира на поскупљења,бар онај дио који гласа за ове црвене секташе,ви сте протествовали и рушили,не кажем да се нешто промијенило ал сваки овај политичар у федерацији зна да може добити по гузици од народа само код нас се гледа дали си и из које странке па макар и десет пута скупље плаћа,као да чемо само ми то плаћати или кредите враћати.И да ме погрешно неразумијете,нисам за овакву тј.нисам низакаву другу опцију осим за РЕПУБЛИКУ СРПСКУ,ал вам за неке ствари скидам капу.

Name

Јотин поздрав

15.02.2018 21:01

Поздрав од Јоте из Бања Луке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јос

15.02.2018 21:24

Мало па це бит ко у Русији.

Name

хаски суд

16.02.2018 06:28

БиХ је једна несретна и уклета дрзава!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Судија

16.02.2018 07:41

Босна је највећа мангуп држава на планети. Нема ко није покушао да је сломи и покори, сви на крају извисе.

Name

протекторат

16.02.2018 06:37

У БиХ влада млада демокрација.

ОДГОВОРИТЕ