Димитров избацио Крајиновића, а Рубљов Џумхура!

Џумхур и даље без побједе против Рубљова! Најбољи бх. тенисер није успио да се пласира у четвртфинале АТП турнира у Ротердаму. . . Српски тенисер Филип Крајиновић елиминисан је у другом колу турнира у Ротердаму после пораза од Григора Димитрова.  Разлика између Крајиновића и Димитрова - минимална! Србин и Бугарин играли су егал меч у Ротердаму, осим у тренуцима када се ломио први и други сет. Ту се видела разлика између 5. и 38. тенисера света.

Тенис 15.02.2018 | 18:45
Димитров избацио Крајиновића, а Рубљов Џумхура!
Крајиновић је од тенисера из Бугарске изгубио са 2:0 у сетовима (7:6, 7:5), после сат и 46 минута игре.

Филип је одиграо одлично, али су га падови концентрације у завршницама сетова коштали бољег резултата – дуплом грешком и лошим форхендом поклонио је тај брејк првог сета, да би у 11. гему другог сета дозволио брејк и Димитров је славио и у четвртом међусобном сусрету.

Србија је тако остала без представника на турниру у том холандском граду, пошто је претходно елиминисан и Виктор Троицки у другом колу у два сета од Томаша Бердиха из Чешке.

(2) Григор Димитров и Филип Крајиновић, финалисти последња два Мастерс турнира из прошле сезоне, били су у свему изједначени данас под сводовима дворане у Ротердаму.

Осим, када су се "ломили" сетови. У тим тренуцима видела се та мала разлика између 5. и 38. позиције на АТП листи.

Димитров је везао два поена на Крајиновићеве сервисе при резултату 4:5 у тај-брејку првог сета, а онда на 5:5 у другом стигао до три везане брејк лопте, искористио трећу и потврдио брејк/победу у наредном сервис гему - 7:6 (7:4), 7:5.

Тај брејк бугарског тенисера из 11. гема другог сета био је уједно и једини који се догодио данас у мечу 2. рунде турнира који је "аванзовао" у Серију 500. Освајач последњег АТП финала сезоне, Димитров, намучио се и у 1. колу у дуелу са Јуичијем Сугитом којег је савладао резултатом 6:4, 7:6 (7:5), а наредни ривал другог носиоца биће Андреј Рубљов.

Крајиновићу је ово био тек трећи наступ од октобарског похода до финала Мастерса у Паризу, и то из квалификација. Он је доживео пораз у 1. колу АТП турнира у Дохи, прве недеље јануара, када га је савладао немачки тенсери Петер Гојовчик, после чега је морао да прескочи Аустралијан опен како би залечио лакшу повреду Ахилове тетиве.

Вратио се на терен прекјуче победом над 168. тенисером света, Канађанином Фелисом Оже-Алесимом 6:2, 3:6, 7:5, али је данас био "стегнут" у тренуцима када су се играли најважнији поени. Крајиновић је при резултату 2:2 у првом сету имао четири брејк шансе и није их искористио, после чега је наставио са сигурном игром све док ривал није сигао на два поена од вођства 0:1.

Такав губитак сета мало је уздрмао нашег аса, који се са првом брејк опасношћу од старта меча сусрео у првом гему другог сета, али је тада пронашао сервис који му је донео "дјус" и касније вођство од 1:0. До 5:5 ниједан тенисер није био ни близу брејк лопти, а онда је брзоплетим грешкама Крајиновић поклонио ривалу три везане брејк лопте, спасао две, али не и трећу.

У наредном гему освојио је поен, тако да је морао и четврти пут да честита Димитрову који га је пре Ротердама побеђивао 2015. у Акапулку и Стокхолму, а 2016. у Монте Карлу.

Победнику Ротердама, поред 500 АТП бодова, припашће и 371.620 евра, док ће финалиста сакупити 300 поена и 182.185 евра.

Џумхур и даље без побједе против Рубљова! Најбољи бх. тенисер није успио да се пласира у четвртфинале АТП турнира у Ротердаму...

Бољи од 29. играча с АТП листе био је Андреј Рубљов са 2:0 у сетовима. Рус је први сет добио са 6:4, док је у другом славио након тај брејка 7:6 (7:4).

Џумхур је овим поразом остао без пласмана у четвртфинале, а занимљиво да им је ово био четврти дуел, а Џумхур је и даље без побједе.

У четвртфиналу ће се управо састати Димитров и Рубљов.

Турнир у Ротердаму игра се за наградни фонд од 1.724.930 евра.

Парови четвртфинала:

(1) Федерер/Колшрајбер - (WЦ) Грикспор/Хасе
(Q) Данил Медведев - (ЛЛ) Андреас Сепи
(4) Давид Гофан - (6) Томаш Бердих
(2) Григор Димитров - Андреј Рубљов

Резултати осмине финала:

четвртак

Андреј Рубљов - Дамир Џумхур 6:4, 7:6 (7:4)
(Q) Данил Медведев - (Q) Пјер-Јуз Ербер 3:6, 7:6 (7:2), 6:4
(2) Григор Димитров - Филип Крајиновић 7:6 (7:4), 7:5
(1) Роџер Федерер - Филип Колшрајбер (19.30)
(WЦ) Талон Грикспор - Робин Хасе (21.00)

среда

(3) Александер Зверев - (ЛЛ) Андреас Сепи 4:6, 3:6
(6) Томаш Бердих - Виктор Троицки 6:1, 6:2
(4) Давид Гофан - Фелисијано Лопез 6:1, 6:3

Извор: Б92/мондо.ба/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар