Амери: Хеј, Српкињо, хајде нацртај и нас!

Прочитајте како је београдска тинејџерка Тамара Милошевић заслужила пажњу врхунских светских клизача и шта су тражили од ње.

Остали спортови 18.02.2018 | 12:30
Амери: Хеј, Српкињо, хајде нацртај и нас!
Тамара Милошевић је паметна и талентована београдска тинејџерка, једна од оних која би могла да одржи дух ове земље, који се, нажалост, полако "губи".

Тамара има хоби - воли да црта. И посебно воли да црта клизаче и клизање. И тако је почела прича која нас је довела до Тамаре и лепе епизоде која јој се недавно догодила.

На свом Инстаграм профилу објавила је цртеже са мотивима из овог спорта, пируете, клизаче парове "у заносу"...

Временом су цртежи постали запажени и ван круга њој блиских људи. Добар глас је, захваљујући друштвеним мрежама, отишао и "преко баре". Лајк за лајком, шер за шером и Тамарина популарност је нарасла до тога да је сада врхунски клизачи из света контактирају и питају: "А кад ћеш нас да нацрташ?".

"Хахаха, добро није баш тако", каже 17-годишња Тамара.

Зашто си одлучила да црташ баш клизаче?

"Волим спортску фотографију, сваки моменат људског тела у покрету може да се засебно анализира. Клизање је један од најграциознијих спортова, и то је оно што ме је првобитно и привукло, тај спој спорта и уметности. Највише волим да цртам парове, јер, поготово у плесу на леду, сваки покрет, ма колико тежак био, мора да буде такав да ’лепо’ изгледа. Такође, још једна од ствари која ми се свидела је та међусобна интеракција двоје људи на леду. Била сам фасцинирана њиховим положајима тела, и одлучила сам да пробам то осећање да пренесем на папир".

Откад се јавила та љубав према клизању и цртању?

"Па, све девојчице су у неком тренутку живота желеле да буду клизачице! Клизање сам одувек волела да гледам. У сезони пред Олимпијске игре у Сочију 2014. моје интересовање је још више порасло, а повратак канадског плесног пара Тесе Виртју и Скота Моира 2016. је само још допринео свему томе и тада сам почела да цртам", каже Тамара.

Испричала нам је како су је контактирали разни врхунски клизачи:

"Како сам била инспирисана радошћу клизача после сваког доброг наступа, почела сам на инстаграм да постављам цртеже сваки пут кад неко од мени омиљених постигне успех, или да пожелим срећу на следећем такмичењу. Прва која се одазвала на то је канадска клизачица Кејтлин Вивер, која је моје цртеже почела да поставља на свој инстаграм стори и твитер (чак је један искористила и за промоцију кампање ’Белл лет’с талк’, једне од најјачих за дизање свести о менталним болестима). С временом су и остали почели да говоре како им се цртежи свиђају, било да су на цртежу они или неко други, што ми је било невероватно. Пре две недеље добила сам позив од америчке шампионке у плесу на леду, Медисон Хабел, да урадим неколико цртежа за њих и један шпански плесни пар. Мало је рећи да нисам могла да верујем. Наравно, прихватила сам, али под условом да буду на поклон. Тренутно су у процесу и једва чекам да их види".

Када је контактирала америчка шампионка Медисон, и Тамара и њене другарице су - вриштале од среће!

"Људи ми јављају када неко из клизачког света лајкује или коментарише неку од слика. Сви знају да ја то радим само као хоби и оволики одзив свакако нико од нас није очекивао. Мојим пријатељима се цртежи јако свиђају, тако да су срећни када добијем било какав феедбацк од неког ’са оне стране’".

Кад већ толико воли клизање било би лепо да оде на неко велико такмичење. Њен избор био би...

"Веома бих волела да одем на Светско првенство у Милану, јер је ово последња година такмичења многим мојим фаворитима. Олимпијска је сезона, и ко зна ко ће и даље бити ту следеће године".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар