Траже веће цијене струје у ФБиХ

Регулаторна комисија за енергију у Федерацији Босне и Херцеговине - ФЕРК на сједници у четвртак у Мостару усвојила је текст обавјештења за јавност о поднесеном приједлогу цијене услуге јавног снабдјевача за пружање универзалне услуге ЈП Електропривреда БиХ д. д. - Сарајево ФЕРК-у на сагласност.

Босна и Херцеговина 15.02.2018 | 15:31
Траже веће цијене струје у ФБиХ
Приједлог ЈП Електропривреда БиХ д.д. - Сарајево је да се цијене за категорију домаћинства не мијењају, док је за купце из категорије Остала потрошња на 0,4 кВ (киловолт) с прикључном снагом већом од 23 кW (киловат) предложено повећање укупне просјечне цијене 3,6 одсто.

За купце с прикључном снагом мањом од 23 кW који посједују двотарифно бројило предложено је смањење укупне цијене за 0,7 одсто, односно, 0,6 одсто за купце који посједују једнотарифно бројило, саопштено је из ФЕРК-а.

Уколико ФЕРК да сагласност на предложену цијену услуге, оне ће се примјењивати од 1. априла ове године.

Достављени приједлог анализираће се како би се утврдило је ли у складу Методологији за утврђивање цијена услуге јавног снабдјевача за пружање универзалне услуге у Федерацији БиХ и јесу ли се стекли услови за давање сагласности ФЕРК-а. О даљњим активностима ФЕРК-а јавност ће бити обавијештена.

(Фена)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

рс

15.02.2018 16:56

Зссто не би поскулила струја и у Р С.. То градјанима не би ниста знацило, а сигурно би ојацало будзет и позицију електропривреде. нпр 15% није неко поскупљење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

15.02.2018 17:21

Мало је ,требало би бар 30 посто,има народ ледја за самара.