ЛШ: Ливерпул срушио рекорд Ситија!

Ливерпул је убедљивом победом над Портом (5:0) срушио рекорд Манчестер Ситија.

Фудбал 15.02.2018 | 17:15
ЛШ: Ливерпул срушио рекорд Ситија!
'Грађани' су само 24 часа пре славили против Базела, до тада највећу гостујућу победу у историји енглеских клубова.

Екипа Јиргена Клопа изједначила се тако с Бајерном, који је са 5:0 победу против Спортинга из 2009,као и 6:1 и славље Реал Мадрида над Шалкеом 2014. године. 

Био је ту уједно и највећи пораз Порта у на свом терену у Еврропи на којем никад пре нису примили више од три гола. 

Осим што је поставио нови рекорд, Ливерпул је убедљивом победом над Портом постао најефикаснија екипа Лиге шампиона у овој сезони са постигнутих 28 голова. 

А Мухамед Салах је и нерешива енигма за противника, Порту је у 53. минуту постигао свој 30. гол у сезони. Тако је постао први играч од Луиса Суареса у сезони 2013./2014. који је забележио толико голова у једној сезони. 

За убедљиву победу Редса најзаслужнији је био Садио Мане, који је уписао хет-трик, а недостаје му само један гол да надмаши учинак из прошле сезоне када је 12 пута затресао мрежу противника.

Менаџер Ливерпула Јирген Клоп рекао је да је задовољан убедљивом победом против Порта од 5:0 у Лиги шампиона, али да и поред велике предности пред реванш, не мисли да је дуел осмине финала завршен. 

Приказали смо веома добру игру, тачно онолико добру колико је било потребно. У појединим тренуцима нисмо били какви смо желели, Порто је у неким моментима био јачи, али постигли смо фантастичне голове у право време", рекао је Клоп, пренели су британски медији. 

Клоп је похвалио игру Манеа и Салаха. 

"Мане се вратио из сенгласке репрезентације и добро се показао. Против Порта је поново показао колико је добар играч. Он је важан за екипу, чак и када није у најбољем издању. То је велики квалитет, када ниси на 100 одсто али ипак постижеш голове, или учествујеш у головима", рекао је немачки тренер. 

Салах је постигао 30. гол у сезони у свим такмичењима. 

"Игра добру сезону и веома је важан за нас. Сваки његов гол је на неки начин био победоносни. Против Порта је био добар и Фирмино, Алекс Окслејд Чемберлен. Свима честитам, а надам се да се Салах неће овде зауставити", навео је Клоп. 

Реванш утакмица на програму је 6. марта на Енфилду, а Клоп је рекао да дуел још није завршен. 

"Не, наравно да није. У Португал смо дошли да направимо добар резултат за реванш на Енфилду, а то смо урадили, ни мање ни више. Сувише сам дуго у овом послу да бих мислио да је све готово пре последњег судијског звиждука. Дугујемо нашим навијачима на Енфилду одличну партију и то желимо да покажемо", рекао је Клоп.

Тренер Порта Сержо Консеисао рекао је да је његова екипа направила грешке које су је много коштале. 

"На почетку смо били изједначени, чак смо имали добру шансу у првих 20 минута. После тога смо губили лопту и примили први гол. Играчи су затим погрешили још неколико пута, што нас је коштало против екипе са оваквим нападом", навео је он.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар