Пљачка на слави: Украла јој накит

Док је прослављала крсну славу, Светог Јована Крститеља, Мира Суботић (69) из Поткозарја, надомак Бањалуке, није ни слутила да ће јој златни накит, вриједан око 3. 500 марака, украсти, ни мање ни више, него сестрина кћерка Десанка Бајић (52)!

Република Српска 15.02.2018 | 07:33
Пљачка на слави: Украла јој накит
Бајићева је, како је јуче потврђено из полиције, која је саопштила њене иницијале, ухапшена прекјуче, те ће због крађе против ње бити достављен извјештај тужилаштву.

Њена тетка Мира за "Независне" прича да је без злата остала док је са гостима била на спрату куће, у просторији у којој је уприличена славска трпеза.

"Накит је био у приземљу, у дјечјој собици. То је њен 'знак поштења'. Она ми је род, ето, морам тако да кажем", прича нам Суботићева.

Она додаје да је Десанка након ручка сишла на спрат испод, гдје је укључила телевизор, запалила цигарету, а онда се догодило оно што нико није очекивао.

"Драго ми је што је полиција ово расвијетлила. Посумњала сам да би то могла бити она. Мислила сам да је и не пријавим, пошто смо род. Још је она мени рекла: 'Ако си знала, што ме ниси одмах пријавила'. Ја сам ишла на то - ако си културна, ако имаш имало свијести, на тај дан се не долази нечијој кући да се пљачка", наглашава Суботићева, огорчена поступком своје сестричине.

Каже да јој је украдено више комада накита - а у питању су огрлица, два дебља прстена, пар минђуша и привјесак.

"Независне" незванично сазнају да је, одмах након што је Суботићева пријавила крађу, полиција урадила све што је потребно како би се случај извео на чистац. Наш извор истиче да полиција има чврсте доказе против осумњичене.

Из бањалучке полиције је јуче, уз навођење иницијала Бајићеве, саопштено да је она ухапшена. Хапшење је епилог прикупљених доказа против Бајићеве, коју терете за штету од око 3.500 КМ. Из полиције кажу да је утврђено да је она продала златни накинт.

"Након запримљене пријаве да је непознато лице украло кутију са златним накитом из куће у бањалучком мјесту Поткозарје, полицијски службеници су предузели низ мјера и радњи које су резултирале идентификовањем осумњичене и расвјетљавњем кривичног дјела", рекла је Марија Маркановић, портпарол ПУ Бањалука.

Извор: НН

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

тобеyарабби

15.02.2018 08:44

Ах људи моји ал се одвали од смијеха... срамота брате, сто јес, јес:-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

мм

15.02.2018 13:13

ДОБАР ЈЕ ЗАКОН У САУДИЈСКОЈ АРАБИЈИ ЗА ОВО БИ ЈОЈ ОТИШЛА РУКА А МОЖДА И ОБАДВЕ А ЗА УБИСТВО ИДЕ ГЛАВА ЈЕДИНО НЕВАЉА ЗА ПРЕЉУБУ ИДУ ДОЈКЕ ШТО НЕК СЕ НАРОД ВОЛИ АЛИ ТО ВАЖИ САМО ЗА ЖЕНЕ МУШКАРЦИ НИКАД НИСУ КРИВИ

ОДГОВОРИТЕ