Ко то борце учи патриотизму?

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић рекао је данас у Вишеграду на обиљежавању Дана подизања Првог српског устанка и Дана бораца одбрамбено- отаџбинског рата РС да демобилисани борци нису задовољни својим статусом и односом власти према борачким категоријама а посебно формирању некаквих удружења бораца од само неколико чланова.

Република Српска 14.02.2018 | 20:16
Ко то борце учи патриотизму?
`Проблем је у томе што те новоосноване организације не воде рачуна о положају бораца а јавност је свједок да нико није никад чуо од њих било које питање везано за борачку оргнизацију и њен сатус, ` рекао је Савчић.

Он је нагласио да се та нова удружења баве искључиво коментарима политичких прилика и изјавама челника.

Савчић се осврнуо и на оне који данас држе лекције борцима о патриотизму а нису ни осјетили мирис барута у рату.

"Ако неко са закашњењем од двије године или упопште није учествовао у рату данас држи лекције о патриотизму. онда вјерујте ту нешто није у реду", рекао је Савчић.

Предсједник Борачке организације Српске је додао да то није нека накнадна памет и закашњели патриотизам него се ради о личном интересу оног ко је продао и оно мало части и угледа што му је било остало ради личних планова.

Предсједник Предсједништва општинске борачке организације у Вишеграду Милисав Васић је још једном констатовао да положај демобилисаних бораца није задовољавајући.

"Велики број бивших бораца улази у средње године кад послодавци такве не примају на посао а пристижу и дјеца погинулих бораца којима треба обезбједити радна мјеста", каже Васић.

Обиљежавање ових датума почело је парастосом устаницима и српским борцима отџбинског рата у манастиру Добрун, а потом и  од споменика Браниоцима Српске у Вишеграду.

У темеље Републике Српске животе је уградило 23,184 припадника ВРС.



БН телевизија

Коментари / 38

Оставите коментар
Name

Гацко

14.02.2018 19:22

Савчић је мислио на Анђића кад каже да је дошао ратовати са две године закашњења.Баш толико је прошло рата кад је овај Додиков гласноговорник дошао у Гацко.Да богдо није никад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко А.

14.02.2018 20:40

Ја у име своје странке само могу говорити,нисам био за овај рат,то исто мисли вецина странацког руководства.Нас предсједник Петровиц је цим је поцело побјегао за Београд,и ево докле догура,диста је народу ратника и бораца,људи су зељни посла,па и преко странке.Борба се сада наставља политицки,ко вас је тјерао да ратујете,ево ни Тасиц замјеник нацелника није уцествовао тј.цим је поцело отисао у Цацак,па замјеник.Неце народ висе то,доста је било вас бирац и слицних,сад је борба политика и цланство.

Name

Лакиц

14.02.2018 20:53

И овај Васиц је висе странацка особа него борацка,и он је продукт снсд-а знам сигурно.

Name

За АНДИЦА

14.02.2018 20:57

МАНИ СЕ МОРАЛИСАЊА. ЈА САМ ЛЕДА ПОДМЕТНУ И СПАСИО ТЕ ДА НЕ ОСТАНЕС ВОЈНИК УМЈЕСТО ГЕНЕРАЛА.СЈЕТИ СЕ ЛЕОТАРА И ДРУГИХ НЕЦОЉА БАС ТЕ БРИГА ДА ЛИ ЈЕ ЗИВ ТАЈ КО ТИ ВАЉСЕ ВИСЕ НЕГО ВЕЉКО ОТАЦ.А ВРЛИ ЦЕСТО СЕ РАСПИТУЈЕМ ЗА ТВОЈЕ ЗДРАВЉЕ.АКО СЕ ПОЈАВИМ НА ТВ СРАМИЦЕС СЕ НИСТА МЕНИ НЕ ТРЕБА ВРЦ ОКАНИ СЕ МОРАЛИСАЊА.

Name

Мајкиц

14.02.2018 21:37

Ма какви борци и трице,само је СНСД врховна ствар,остало је прослост,а ви борци кмеците колико хоцете вец додјите по цланске.

Name

Ми Сами

14.02.2018 21:55

И будали је јасно да Додик формира те неке борацке да би ослабио праву и јединствену организацију.Има своје Босњаке,хрвате,Свој СДС,борацку...цовјек неда власт по било коју цијену.

Name

Требиње

14.02.2018 22:04

Свака вам част прави Генерал да је само висе оваквих људи ја бих био пресретан. Генерал у рату и послије њега без иједне мрље.

Name

дезертер

14.02.2018 22:52

Јуче рече ”јединство бораца”, а данас показа шта за њега значи јединство. Колико треба бити ретардиран па израчунати да је од 92-93 двије године. Да ли је нервозан што је Мектић испао из игре. Човјек подстанар?! Добио пет станова од Српских земаља, а сада треба да каже предсједнику како борци нису против своје државе! Па наравно да нису, али јесу против представника бораца у БОРС-у и против неморалног трошења новца дуги низ година. Како то да ”300” никада није пало напамет да уради било шта, он лично, самоиницијативно за борце што није добро плаћено. Количина малигана му је очигледно опрала мозак па заборавио да је требао почети процес избора предсједника БОРС-а, новог или старог, не нећемо сада већ када прођу избори. Да би се то боље уновчило.Желио би да зна, да је закон формулисао да удружење грађана може да има најнање три члана и да нико није изнад закона па ни господин генерал, па је његов говор мржње противзаконит, јер онај ко испуни законски услов није и не може бити миноран. Наравно и он и сви остали знају да у новоснованим удружењима има више људи него у БОРС-у, без обзира што су нагурали 215 000 бораца. Проблем је зашто се нико никада није запитао зашто на сваком питању се оснива неко ново удружење! Одговор је једностован зато што они који би требали да рјешавају та питања, а то је за 20 година био БОРС, нису ништа смислено радили нити урадили. Када држава одлучи да нешто уради функционери БОРС-а мало мазну, па мало више, продуже мандат па опет испочетка. Још да буде црње, као сам ја чуо тај Анђић је заслужан што је Савчић на челу на челу БОРС.

Name

ре лакиц

14.02.2018 23:27

Мало погинули стварно колико су срљали у пљацку по БиХ

Name

Вишеградјанин

14.02.2018 23:53

Све си у праву Дарко "Добро сте нас подјелили : Све што је светла и лепоте узели сте себи, а све што је мрака и тегобе оставили сте нама." Међутим, то је шупљо као буква, јер је у њему добро само малобројној лажној елити, док сви остали грцају у беди и обесправљености. Тај сценарио није ништа ново, али немојте сметнути са ума "Што је веће понижења наше, то је избављење ближе, брже ће се препунити мера и набујаће бол наш као бујица којој нико неће моћи одолети."

Name

кос

15.02.2018 06:05

Анђић је морална нула

Name

обро

15.02.2018 07:00

Шта ти имаш да причаш "дезертер". Ако си дезертер како си се имо право вратити поново у Републику Српску, ко ти је то дозволио. Твоја савјест ти је то дозволила које немаш, а немаш ни храбрости, јер си оставио своју домовину на милост и немилост усташама. А окле ти и такви дођосте сада да поново тражите овде свој кутак, јер ће те ако уста.. шрне добро ви побјећи, а само сте устању у тајности нешто паметовати и види чуда сада ви нешто држите предавање поштеним људима који су бранили и одбранили РС.

Name

ВРС-РВИ

15.02.2018 07:01

Савцицу!!! Ово си поновио безброј пута, али никаквог ефекта нема од прице коју многи неце да цују!!! Предузми несто конкретно, радикалније, сви ми борци знамо да та удрузења настају преко политици партија, ста оцекујес од Милорада кад цовјек није испалио метак у рату, нормално да це тразити преваре преко неки "ветерана" и разједињавању праве борацке организације, само види Цургуза (патриоте) цисти лицни интереси... морас се сврстати на једну или другу страну јер Милорад је нас србе подијелио вец одавно хтјели ви то признати или не. Борци ВРС који су бдили на бранику отадзбине, досли су вец одавно на ивицу опстанка , презивљавања, омаловазавања, само сто немамо праве водје БО који се лако немогу купити за било каве паре или привилегије. Ми морамо узети ово све у своје руке, имамо правога борца на целу БО ми то несумљамо али ако се несто непредузме мисли за кратко вријеме РС се добро неписе.

Name

Да је

15.02.2018 09:50

Да вас постује Милокрад и да је уз вас борце бар би једне године доса на овај централни догадјај или војницко гробље на Сокоцу.Па опет,да вас постује,мислим вас борце,не би постројавао истетовиране београдске сминкере из теретана на дану републике вец вас,не би куповао њима униформе вец би обукао један дио вас,ако ниста бар вас одликованих и заслузних,ако ниста...Ал не он обуце тетовиране симпанзе и ствара политицку војску.На крају крајева вас циљ и мој је био Република Срска а његов јос који слепер ронхила и цистерна нафте.Сто реце Олбрајтова кад га је довела у тенковима сфора "Дасак свјезег вјетра на Балкану"

Name

ре Гацко

18.02.2018 08:14

Је ли то онај балван генерал што је сјекао шуму и балване продавао шиптарима, а паре ставио у свој џеп и направио пилану у Фојници.

Name

Неко

14.02.2018 19:28

Свака част Преседниче Борацке,све ове неке нове борацке скувају се у у СНСД-у да би нас уситнили сто висе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС

14.02.2018 19:43

Да је БОРС организација правих бораца, изборила би се за бољи статус борачке популације и не би се формирала та ситна удружења. Савчићу, овакав БОРС одговара само теби и дугим пензионисаним југо официрима да поред добре пензије имате и велике хонораре и да ви живити као бубрег у лоју. Како је незапосленим борцима, баш вас је брига. Тако сте се понашали од формирања Војске Републике Српске, па све до њене предаје у Сарајево.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А, ти си борац?

14.02.2018 20:04

Или си секташки бот?

Name

РР

14.02.2018 20:15

Прави коментар.Са тим чином генерала,требао би се више бринути за права бораца.

Name

И Сарајево

14.02.2018 20:13

Људи који воде борацку организацију су политички ангазовани и раде у интерсу своје странке али не у интересу бораца оцит примјер је Горан Сеховац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

X

14.02.2018 21:19

ДА НИЈЕ БИЛО РАТА АКО БИ БИО МАЈОР ПУНА ШАКА БРАДЕ.МОЈ ГЕНЕРАЛЕ.

Name

ДЈИКАН

14.02.2018 20:19

Генерале,мене је збиља срамота нашег патриотизма из 90-тих,ми смо изгледа тотално промашили вријеме патриотизма (ваљда били млади и неискусни),ја сав задрхтим од истинског данашњег патриотизма: Додика,Шпирића,Стевандића,Галијашевића,Ћеранића,замало заборавих Душанку Мајкић,па замислите да смо од 92 до 95-е имали ове људске и патриотске громаде громаде у својим редовима,гдје би нам био крај,али ваљда судбина шта ћеш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ојадјени борац

14.02.2018 20:43

Који си ти Савцицу демагог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

14.02.2018 21:12

Е мој Савцицу,ниста ти ниси бољи од твојих предходника.Сви Ви гледате властити интерес,боли Вас уво за борце.Волио бих да ми неко из предсједниства борацке казе само једну ствар коју су урадили за борце за све ове године.Ја некривим борацку организацију ни Савцица,ја кривим демобилисане борце сто се не бире за своја права Удрузење рибара,возаца,пољопривредника изадју на улице и изборе се за своја права,а борци купе мрвице испод стола дезертера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Том Талицни

14.02.2018 21:24

Стално иста испрана прица и јаке ријеци уз обавезно полагање вијенаца..ста сте ви у ствари ПРОФЕСИОНАЛНИ ПОЛАГАЦИ ВИЈЕНАЦА ИЛИ представници који треба да се БОРЕ ЗА ПРАВА БОРАЦА..Цовјеце теби мандат продје У КЛАСИЦНОЈ СУПЉОЈ ПРИЦИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хоw yес но

14.02.2018 22:08

Гледај униформи ко да су испред кремља..е кад опанак хоце да буде ципела..нема горе ствари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

14.02.2018 22:13

Ко борце уци патриотизму ја цу поцети списак ви наставите . Миле Додик сверцовао у току рата , Ненад Стевандиц изивљавао се над људима у бл и к ,варосу у току рата .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац прве категорије

15.02.2018 02:42

Еј мој Савцицу ниста ти ниси бољи од Цургуза теско нама свама

Name

Па

14.02.2018 22:35

Крвава је изјава овог Васића: дјеца погинулих бораца пристижу...... Ало па рат је завршен 95 год. Па да су сва рођена 95 давно су пристигла. Човече нека су већ оматорила а ти се сикираш за њихово запослење. Ма браво

ОДГОВОРИТЕ
Name

М А X

14.02.2018 23:04

Опет генерал Савициц у првом плану

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

14.02.2018 23:41

Какви борци јесу ли урацунати и криминалци ,пљацкаси колико има правих да ли се ико икада упитао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

14.02.2018 23:46

Велики генерали издали земљу и народ које му се клели а будале и даље вјерују таквима све сама лаз трулез фујјј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борислав

15.02.2018 00:05

Кад видим Сташу Кошарца и Васића на овом скупу онда ми је жао што немогу веровати председнику борачке организације. Сви су они уз СНСД а сви добро знају кад је СНСД настао и од кога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

е да

15.02.2018 03:40

Мој ти генерале увијек иста твоја прица од када си досао на место предсједника борацке. А гдје су дела. За ето колико година ста си ти уцинио за нас, зар се ниси могао ни изборити за ревизију закона о пензионој застити бораца. Да сви борци бар када доду у године добио неку заслузену пензију достојну за то мало зивота сто им је преостало. Упознао сам те на ратисту радили неке акције заједно тј твоји славни заститни пук....сама дјеца била у тим редовима, гинули И борили се за РС....сети се њих.. они И јесу И теби славу доњели. Сетим те се онда И гледам сада....залосно ниста ниси бољи о којима сада прицас, њих препознајемо И знамо ко су а тебе висе непрепознајем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

15.02.2018 05:21

Вецина а и Савциц су продане дусе папци сад пред изборе поцео се борити за борацка права .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар страшни

15.02.2018 05:35

Јадна је држава која не гледа у своје спасиоце (борце) ма колико година они имали макар то биле средње године. Да ли сте се запитали ко би сутра ратовао за лоповску и тајкунску дрзаву коју сисате до њене неизмоглости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

15.02.2018 06:21

Где се борио КОСАРАЦ и ВИДАКОВИЦ,,,а Видак,Отац код АЛИЈЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

београд

15.02.2018 06:31

Ста ово цитам?! отворена дзамија у Београду?! хоце јос и исламски центар?!

ОДГОВОРИТЕ