Сумњива владина набавка радара

БН телевизија прва је прошле године објавила да МУП улази у јавно приватно партнерство у пројекту набавке радара и да ће новац од прикупљених казни бити дијељен са приватним компанијама. Посљедњих дана, након што су објављена имена фирми које су побиједиле на тендеру појавиле су се информације да су те фирме основане непосредно прије расписивања тендера.

Република Српска 14.02.2018 | 19:41
Сумњива владина набавка радара
Минисатар унутрашњих послова Драган Лукач демантује да има било какве везе са приватним партнерима МУП-а. Тврди да је апсолутно све урадјено по закону а да ће све ускоро да провјери и ревизија.

Фирме које улазе као приватни партнери у посао са Министарством унутрашњих послова основане су мјесец односно два и по, прије него што је расписан тендер за одабир приватног партнера у послу око радара.

Тендер је расписан 6 јуна прошле године.

Виједност овог посла је 12,5 милиона марака. БН телевизија је у јулу прошле године објавила да новац у пројекат улажу приватни партнери а да се добит од казни дијели у омјеру пола пола.

Студијом економске оправданости пројекта процијењено је да ће радари годишње да зараде око 21 милион марака.

Одбор за безбједност Народне скупштине тражио је да Влада одустане од пројекта али је то одбијено почетком ове године.

Министар финансија Зоран Тегелтија недавно је бранио одлуку да се иде у јавно приватно партнерство под изговором да је то прихватљивије за Српску.

Извори БН-а раније су тврдили да су у посао укључени појединци из Владе.

Министар Лукач демантује да он има везе са људима који стоје иза приватних партнера у том пројекту.

Против уласка приватника у пројекат контроле путева у Српској су и поједини СНСД-ови чланови Одбора за безбједност али и посланици.

"Министар унутрашњих послова позвао је возаче у Српској да поштују прописе и ограничења брзине јер у том случају финансијску корист неће имати ни држава ни приватни партнер јер једноставно неће бити казни. Ствар је врло једноставна",рекао је Лукач.



БН телевизија

 

 

 

 

 

 

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

како иде даље?

14.02.2018 18:47

Нисам ја, не знам ја ниста. Вук појео магарца па остале његове уси. Јесул уси довољан доказ криминала?

ОДГОВОРИТЕ
Name

судија

14.02.2018 20:35

Министри криминалци. Тацка. Па ста?

Name

Гора Ствар

15.02.2018 06:22

ДОБИТ СЕ ДИЈЕЛИ ПОЛА-ПОЛА, А КАД СЕ ЗНА ДА ЈЕ НАПЛАТИВОСТ ОКО 50% СТА ЦЕ МУП И РС ДОБИТИ. ГАРАНТУЈЕМ ДА ЦЕ ПРИВАТНА ФИРМА НАПРАВИТИ УГОВОР ДА ЊОЈ ПРИПАДА 50% ИЗРЕЦЕНИХ, А НЕ НАПЛАЦЕНИХ КАЗНИ. ЗАПАМТИТЕ ОВАЈ КОМЕНТАР ПА СЕ ЦУЈЕМО КАД ПАДНЕ ТУЗБА ПРИВАТНЕ ФИРМЕ ПРОТИВ МУП-а.

Name

ГРУЈО

14.02.2018 18:53

СТА ЈЕ НАРОДЕ.......СТА СТЕ ПОДИГЛИ БУКУ......ПА ЗАР НЕВИДИТЕ ДА ЈЕ УЦЕСТВОВАО ИСТИ ЦОВЈЕК КОЈИ ЈЕ СУВЛАСНИК ПЕНЗИОНЕРСКОГ КРЕДИТНОГ ФОНДА...КЛАН МРКОЊИЦ......ПЉАЦКАЈУ ЈАДНЕ ПЕНЗИОНЕРЕ КОЈИ СУ ПРИНУДЈЕНИ ДА ПОДИЗУ КРЕДИТЕ.......ПА НИКОМ НИСТА...А СВЕ УЗ БЛАГОСЛОВ ВЛАДЕ.....КАЗЕ МИНИСТАР ЛУКАЦ,ВЛАДА НИЈЕ ИМАЛА СРЕДСТАВА ЗА РАДАРЕ.....ПА ЕТО СЈЕТИЛИ СЕ ПАМЕТНИ МИНИСТРИ ДА УДЈУ У ПРИВАТНИ АРАНЗМАН.....ПА СТА ТО ФАЛИ,КАЗЕ МИНИСТАР ЛУКАЦ АКО ВОYАЦИ БУДУ ВОЗИЛИ ОПРЕЗНО НЕЦЕ БИТИ КАЗНИ ТЕ ЦЕ ПАРТНЕР ДА ПРОПАДНЕ.....КОЈЕ ЛИЦЕМЈЕРСТВО.....А САМО ПАР ДАНА УСВОЈИСЕ КРЕДИТНА ЗАДУЗЕЊА ЗА ПУТЕВЕ ЈЕР ЈЕ ТРОСАК НАСТАО РАДИ ПОПЛАВА,НЕПРЕДВИДЈЕНИХ ОКОЛНОСТИ..НАСИХ ГЛУПОСТИ....СТА ЈЕ НАРОДЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ево посла за тузиластво

14.02.2018 19:01

Ево посла за тузиластво БиХ и СИПУ под условом да то хоце да ураде обзиром да се ради о медјународном послу.Наравно од тузиластва РС не треба ниста оцекивати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

14.02.2018 19:02

Није ми јасно сто уопсте обрадјујете ову тему кад це они одрадити оно сто су наумли. Само народу дизете притисак. Ево ако су сви у овој дрзави глупи ја цу вам реци како це се набавит паре па неце бити потребе за никакво јавно приватно партнерство ... знаци .,, Одгодите пројекат за годину дана и писите нам свима казне. Оно све сто зарадите купите радаре, па опет са тим радарима следеце године наплацујте казне и опет купите радаре и за цца 3 године имате своје радаре и дрзави иде годисње 20милона. Ал не ви сте одлуцлили да стрпате себи и неким тамо новац у дзепове. Зато и ви новинари цути те и нек нам буде кад смо коњи ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јавно

14.02.2018 19:30

Што не надју партнера за аутопут. на радарима се улозено враца за седам мјесеци. пљацка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

црни груја

14.02.2018 19:32

Ово је пљацка , радари це "зарадити" 21 милион годисње - приватном "партнеру" висе од десет милиона , КО СЕ КРИЈЕ ИЗА ПРИВАТНОГ "ПАРТНЕРА"- ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тису само

14.02.2018 20:42

Ја сам кријем,ал пусти то сад,гледај ти своја посла !

Name

Миле Лозац

14.02.2018 19:33

Дајте људи доста висе са тим радарима,него да питам, има ли слуцајно да неко продаје полован казан за ракију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

14.02.2018 19:47

Браво краљу, сви као неста паметујемо. Хајде да се вратимо свакодневици. Па на цијелом Балкану је "све" сумњиво.

Name

Ре

14.02.2018 20:42

Ма пустите будале мисле народ се лози на рециклазу пред изборе.

Name

Ре

14.02.2018 20:43

Све ко фол неке афере а нигдје ни један осудјен.

Name

Г 6

14.02.2018 19:42

СВИ ВОЗИМО ПО ПРОПИСИМА И ЦИЈЕЛИ ПРОЈЕКАТ ПРОПАДА..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вања

14.02.2018 19:44

Па питајте тзв.конзултанта Зорана Павловица када је он прогурао у МУП свог цовјека за радаре и намјестио да изгледа да се исплати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма јок сумњива

14.02.2018 20:15

Они не јебу зиву силу,ту је чист криминал и то онај најбезобразнији,чак нема простора за сумњу.За сваки тендер имају прописана правила,фирма мора имати промет,рејтинг,историју неку а не тек отворене па посао 12,5 милијонцица и још министар полиције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАМЕР

15.02.2018 09:08

Боље да су подигли кредит и купили радаре који би били у власништву МУП-а, гдје би наплата новчаних казни била 100% у корист рачуна јавних прихода и буџета РС, а не овако да половину узима неки Качавенда из Њемачке или неки измишљени турчин, рус и можда чак и неко из криминалног миљеа... Али хвала Богу, народ се ништа никада и непита

ОДГОВОРИТЕ