Партизан спрема фешту, али и стрепи!

Генерални директор Партизана, Милош Вазура, говорио о томе каква контрола очекује навијаче у четвртак на стадиону у Хумској. "Без политике и расизма, ослободите пролазе, на долазите пијани…", порука је младог челника првака Србије.

Фудбал 15.02.2018 | 13:00
Партизан спрема фешту, али и стрепи!
Европско пролеће на прагу је Хумске улице. 

Партизан ће у четвртак угостити Викторију из Плзења у шеснаестини финала Лиге Европе и тако, први пут после 13 година и меча против московског ЦСКА у осмини финала истог такмичења, на свом стадиону одиграти "пролећну" утакмицу у Европи. 

На Дан државности Србије у Хумској се спрема и фудбалски празник. Поред великог задовољства, управа "парног ваљка" помало и стрепи од меча са Чесима. УЕФА ће сигурно пажљиво пратити дешавања на стадиону Партизана и бележити сваки прекршај на трибинама. 

"Све што је било до клуба ми смо урадили", почео је генерални директор Милош Вазура разговор са новинарима дан уочи дуела. 

Млади челник је истакао да је Партизана код УЕФА потрошио све кредите и да не верује да ће Европска фудбалска унија у случају било каквог тежег прекршаја имати милости према црно-белима, односно да шампиона Србије чека ригорозна казна уколико се понове тежи инциденти. 

"Потрошени су сви наши адути и бојим се да ће нам 'закључати' стадион ако се направи и минималан инцидент. Замислите да прођемо, а да играмо без публике. То би била катастрофа", упозорио је Вазура.

Он се нада да ће на трибинама бити око 20.000 навијача, што је мало мање од штампаних улазница.

"Без навијача не можемо да направимо добар резултат и потребни су нам као 12. играч. Очекујем велику подршку од њих, у сваком смислу. Имамо комуникацију са свим навијачима. Не очекујем да буде проблема. Да ли ће неко седети на 'југу', 'северу', 'истоку' или 'западу' то је њихова ствар. За нас постоје само једни навијачи - навијачи Партизана!", јасан је став Вазуре. 

Генерални директор "парног ваљка" апеловао је да присталице црно-белих дођу раније на стадион. Вазура је говорио и о контролама које очекују навијаче, које до сада нису виђене на утакмицама у Хумској. 

"Молим људе да дођу два сата пре почетка утакмице. Биће постављена три пункта контроле: први ће бити пре нових 'кавеза' и ту ће се навијачима одузимати метални новац, упаљачи, оловке… Други преглед биће за контролу улазница и личних карата и имена ће морати да се поклапају. Последња и трећа контрола биће визуална и ако се испостави да је лице у алкохолисаном стању биће удаљено са стадиона. Малолетне особе могу да присуствују утакмици само уз пратиоца".

Партизан ће имати велику подршку полиције. 

"Имаћемо добру асистенцију полиције, као што смо имали против Скендербега. Свако лице ће морати да седне на своје место, оно које је одређено на улазници. У супротном, помераћемо навијаче!", објаснио је Вазура.

Политика и расизам на трибинам никако не би смели да се догоде, а сваки инцидент такве врсте могао би да повуче драконске санкције УЕФА према црно-белима.

"Позивам све навијаче Партизана да подрже клуб, да се не баве политиком, да искључе сваки види расизма. Такође, скренуо бих пажњу навијачима да не седају на пролазе, јер ће обезбеђење морати да реагује, а у случају отпора изгредник ће бити удаљен са стадиона. Казне за закрчене пролазе стају од 20.000 до 40.000 евра", подвукао је Вазура и изразио наду да ће Партизан са повољним резултатом наредне недеље отпутовати за Плзењ.

У Београду око 300 Чеха

"Очекује се долазак око 300 навијача из Чешке. Нећемо дозволити паљење пиротехничких средстава, све ћемо учинити да се такви реквизити не унесу на стадион."

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар