Ђукић: Плзењ или Барселона, нама је свеједно!

Хоћемо победу и у Хумској и у Чешкој! Нападач Огњен Ожеговић се опоравио и требало би да буде у конкуренцији за тим.

Фудбал 15.02.2018 | 09:45
Ђукић: Плзењ или Барселона, нама је свеједно!
Дошло је време да Партизан опет заигра у Европи. Црно-бели у четвртак у Хумској дочекују Викторију Плзењ у првој утакмици шеснаестине финала Лиге Европе, а тренер Мирослав Ђукић каже да неће мењати стил игре због противника, да верује да ће Партизан сачувати нетакнуту мрежу и да му је у припреми утакмице било свеједно да ли са друге стране стоји чешки првак или Барселона.

“Свесни смо вечерашње утакмице и колико је важна за нас. Биће тешко, они су озбиљан тим, али смо и ми. Идемо без страха да прођемо даље. Знамо да неће бити лако, али морамо да дамо све од себе”, рекао је Ђукић на конференцији за новинаре на стадиону Партизана.

Он на сутрашњој утакмици дефинитивно не може да рачуна на повређеног Сашу Здјелара, али може на опорављеног нападача Огњена Ожеговића.

“Сваки меч без примљеног гола је добар за нас, али ми идемо на победу и код куће и на страни. Не мењамо стил где год да се игра. Увек хоћемо победу. Али код куће је важно да се не прими гол”.

Стратег црно-белих очекује и квалитетну подршку навијача на стадиону у Хумској.

“Надамо се да се неће поновити оно са дербија и да сви навијачи знају шта је циљ и да нас свака разједињеност води у пропаст. Морамо да будемо заједно сви, подршка нам је важна против јаког ривала, који је против Војводине играо пре неколико сезона. Знамо све од њима. Чак смо на припремама и бирали ривале који си слични њима. Спремни смо. Одлично смо радили и из мирноће идемо по победу”.

Партизан је током припрема два пута одмерио снаге са чешким тимовима - Теплицама и Слованом.

“Плзен је квалитетнији од њих, али ће интензитет бити исти и знамо шта нас очекује. Они су доминантни у свом првенству, а ми ћемо покушати да им одузмемо ту доминацију”.

Ђукић каже да су црно-беле пореметиле повреде прво Пантића и Ожеговића, а сада и Здјелара.

“Шта је ту је, ко год буде изашао на терен има квалитет и даће максимум. Добро смо радили и не сумњам у њих. Верујем да ће бити они прави, да ћемо одиграти врхунску утакмицу и да ћемо сви узивати. У сваком случају, видећемо који ће тим истрчати на терен. Прво да кажем играчима, а онда ћете ви сазнати”.

Ни код Ђукића, ни код играча не постоји страх, али поштовање према противнику је увек ту.

“Акценат је увек на мојој екипи. Без обзира на ривала, да ли је Барселона или неко други. Ми смо јако битни и ми смо ти који морамо да победимо”.

Рекао је да не зна да ли Партизан, у случају да прође Чехе, може додатно да региструје Армина Ђерлека. Упозорио је и да не треба да се трчи пред руду.

“Они су нападачка екипа, али умеју да играју и на контру. Осећају се добро и кад се бране и кад нападају. Зато морамо да будемо концентрисани свих 90  минута”.

Штопер Партизана Милан Митровић истакао је да му је ово најважнија утакмица у каријери.

“Врло је важно да годину почнемо са позитивним резултатом и надам се да ћемо уз навијаче то остварити. Биће тешко, они имају најбољег нападача лиге и надам се да сутра неће дати гол. Ово ће бити моја најважнија утакмица у каријери, јер никад нисам одиграо неку са оваквим значајем”, закључио је Митровић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Старспорт

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Партизан

15.02.2018 09:14

Цуј Дјукр сведно му јел барса или плзен ахахахаххахахахха ајде у пензију цовјеце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

15.02.2018 10:44

Нормално да му је свеједно, свакако би изгубили и од Барсе као сто це и од ових :)