ЛЕ - Павел Врба: Чеси, уживајте у пиву, али и фудбалу!

Павел Врба похвално говорио о играчима Партизана. Тренер Викторије Плзењ пред дуел са црно-белима рекао да намерава да настави победничку еру свог тима започету пре пет година. Не зна да на стадионима у Србији нема точења алкохола.

Фудбал 15.02.2018 | 10:00
ЛЕ - Павел Врба: Чеси, уживајте у пиву, али и фудбалу!
Фудбалери Викторије допутивали су у Београд на мегдан Партизану ношени једном идејом – да победничка ера клуба из Плзења МОРА да се настави и у двомечу са црно-белима.

Тренер лидера чешког шампионата, Павел Врба, рекао је да су играчи његове екипе жељни фудбала и да једва чекају да истрче на терен и покажу шта умеју.

А према ономе што су пружали у групној фази и у домаћем шампионату – знају много! Одговор на питање да ли и више од првака Србије сазнаћемо у четвртак увече, када од 21.05 почне први дуел шеснаестине финала Лиге Европе између Партизана и Викторије. Или кроз седам дана у чешкој...

"Постоји набој, али мислим да је то добро, јер дуго нисмо имали такмичарске утакмице и сви једва чекају да истрче на терен. Победничка ера Викторије траје од утакмице у Напуљу и надам се да ћемо у том духу наставити и у Београду. Потпуно смо свесни величине и снаге Партизана, тако да знамо да је пред нама ривал као што смо га имали у Напуљу пре пет година", рекао је Врба.

Највећи европски успех Викторија је остварила у сезони Лиге Европе 2012/2013, када су је у шеснаестини финала избацила Наполи, победивши га у обе утакмице (3:0 и 2:0).

"Свесни смо да Партизан у једном моменту може да почне да домнинира на терену, да може да дође тренутак када ће нас притиснути. Спремни смо да се с тим изборимо врло добро и тежићемо да ми будемо тим који ће да доминира."

На питање шта му се највише свиђа код Партизана, Врба је одговорио: "Одлични играчи и добро кретање"!

Такође, некадашњи селкетор Чешке рекао је да Партизан може да се пореди са Стеауом, која је у групној фази победила Викторију 3:0, али и изгубила у Плзењу 2:0.

О шансама за пролаз рекао је...

"Данас су 50-50, а сутра увече ћемо моћи да одговоримо прецизније."

Врба је за крај имао и поруку за навијаче из Чешке.

"Пријатно се проведите, али не само због пива, већ и саме утакмице."

Према најавама из Чешке и Партизана очекује се да првој утакмици на стадиону у Хумској присуствује око 300 присталица Викторије. Тешко је и замислити како ће се навијачи из најпознатијег светског града пива (Плзења) згранути када сазнају да је на стадионима у Србији забрањено точење алкохолних пића...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар