Нападач пуцао испред зграде НСА

Наоружани нападач је отворио ватру испред седишта америчке Агенције за националну безбедност (НСА) и том приликом је најмање једна особа повређена.

Свијет 14.02.2018 | 16:27
Нападач пуцао испред зграде НСА
Како јавља АБЦ Неwс, један осумњичени је приведен.
 
Претходно су поједини медији пренели да има најмање троје повређених, али је портпарол НСА потврдио само да је једна особа рањена и да је одвезена са лица места, али није прецизирано где.

Агенција наводи да безбедносни званичници нису изнели детаље из којих би се видело да ли је хице испалио осумњичени или припадници органа реда.



- НСА, полиција и локални органи реда баве се инцидентом који се десио јутрос на једној од безбедних капија НСА за улазак возила. Ситуација је под контролом и нема више безбедносне претње - објављено је на званичном Твитер налогу НСА.

На снимцима објављеним на друштвеним мрежама види се један црни комби са рупама од метка на шофершајбни који је пробио баријеру испред зграде у Форт Миду у Мериленду. Такође се види и тренутак када је осумњичени приведен.



Портпарол НСА је рекао да је ситуација под контролом и да је истрага у току.

Аутопут према Форт Миду је затворен у оба смера.



Из Беле куће су рекли да је председник Доналд Трамп обавештен о инциденту, а огласио се и Федерални биро за истрагу који је послао своје агенте на лице места.

 Агенција за националну безбедност је део америчког Министарства одбране.

Ово није први пут да се десио инцидент испред зграде НСА.

У марту 2015. две особе покушале да се џипом пробију кроз капију овог комплекса која је под великим обезбеђењем, при чему су полицајци убили једну од особа у возилу. Према тадашњим наводима медија, ове особе су или погрешно скренуле или користиле дрогу.

(Блиц/Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар