Бијељинци на креативном курсу гитаре

Гитара је одувијек била асоцијација за романтику, за слободу и дружење, а у многим филмовима дефинисана је и као симбол слободе и слободног живота. Многе је то одувијек магично привлачило овом инструменту, а неке од најљепших пјесама доживјеле су нови живот онда када су биле одсвиране уз гитару. Однедавно и у Бијељини потоји могућност да свирање гитаре осим у редовном музичком школовању, науче и на креативном курсу.

Занимљивости 14.02.2018 | 14:35
Бијељинци на креативном курсу гитаре
Гитара арт фестивал у Београду који се одржава већ 19 година, организује креативни курс гитаре широм Србије, а имајући у виду близину Бијељине одлучили су да и овдашњим љубитељима овог жичаног инструмента понуде прилику да науче да свирају гитару, а успут и кроз разне радионице и да сазнају много тога о музици, као и о другим музичким инстументима, каже Милица Ивановић професор гитаре из Лознице.

Полазници овог курса већ су имали свој први јавни наступ, а професор гитаре Дарјан Јовановић каже да се труде да полазницима на што лакши начин покажу шта све гитара може да пружи, што ће им још боље приближити и екскурзијом на Гитар арт фестивал.

Млађа група полазника са великим уживањем долази на часове и једва чека наступе. Креативни курс гитаре је у сталном  процесу примања нових полазника, а за све су у сарадњи са амаричком амбасадом обезбјеђене и гитаре.



БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар