Данас је Дан заљубљених

14. Фебруар је дан када православни вјерници обиљежавају дан посвећен Светом Трифуну, док католички вјерници на исти дан славе успомену на Светог Валентина. Ипак овај дан у скоро свим земљама свијета се слави као празник заљубљених и празник пријатељства. На тај дан парови размјењују њежне поруке и поклоне као доказ љубави.

Занимљивости 14.02.2018 | 14:28
Данас је Дан заљубљених
Православни вјерници 14.фебруара славе Светог Трифуна, који пада на исти дан када се широм свијета слави Дан заљубљених, у католичким круговима Свети Валентин.Стручњаци процењују да на овај дан чак 10 милиона дјевојака буде запрошено широм свијета и да се већина парова вјенча у року од неколико месеци.Ово је према статистикама и најкомерцијализованији празник на свијету, каже Вера Вуковић Бојановић-дипломирани инжењер пејзажне архитектуре.

Истраживања показују да чак 78 одсто мушкараца поклања црвене руже и чоколадице. Парфеми су трећи на листи омиљених поклона, а даме се неће бунити ни ако изаберете неки занимљив комад гардеробе.

Романтика је нешто сасвим друго и не огледа се само у поклонима на Светог Трифуна или Светог Валентина, јер иако љубав и званично има свој дан, требало би да траје читавог живота, једногласне су. Било како било, за оне који су искрено заљубљени ово је само још један дан у години испуњен љубављу и пажњом.


БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар