Бијељина: Дан бораца Српске

Полагањем вијенаца испред споменика погинулим борцима на централном тргу, 14. фебруар, Дан бораца данас је обиљежила Градска борачка организација у Бијељини. Вијенце су положили представници Борачке организације, Градске управе, 3. пјешадијског пука, Удружења дјеце погинулих бораца “Наслијеђе”, те представници МУП-а РС.

Република Српска 14.02.2018 | 12:57
Бијељина: Дан бораца Српске
Дан бораца Републике Српске, 14. фебруар, један је од најзначајнијих датума у календару ове земље – истичу представници Борачке организације града Бијељина.

“Част нам је поклонити се данас онима који су дали своје животе за стварање РС, који су својом жртвом допринијели да ми сви данас живимо слободно, у својој земљи”, рекао је секретар БО Бијељина Радан Остојић.

Остојић напомиње да су, 25 година након завршетка рата, многи демобилисани борци незадовољни својим положајем.

“Имамо РВИ од 5. до 10. категорије чије су инвалиднине срамотно ниске. Од њих не могу преживјети ни сами инвалиди, а камоли њихове породице. Већина тих лица и даље је незапослена, а с обзиром на њихове године и здравствено стање, тешко је очекивати да ће икада пронаћи посао.”

Проблем је и запошљавање дјеце погинулих бораца – истичу у Градској Борачкој организацији Бијељина.

“То је категорија која заслужује бригу читавог друштва, прије свега републичких и локалних органа власти, али и свих јавних предузећа”, рекао је Остојић.

Са простора Семберије у претходном одбрамбено-отаџбинском рату погинуло је више од 900 бораца, док је њих 2.000 рањено.



БН телевизија

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Карадоз

14.02.2018 12:17

А ста би то борци, дозивотне пезије, па то није било ни код Тите. Просло је свадесет и кусур година од рата ако нисте у стању зарадити онда патите, а сљедеци пута добро размислите хоцете ли се за кога и које идеје пуске хватати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

14.02.2018 13:25

Тако неможеш причати о борцима сељачино једна.

Name

тете

14.02.2018 14:14

Борци радно способни и инвалиди рата НИЈЕ ИСТО.Ови радно способни носе муда 2о год. и стално нешто траже а неће да раде а инвалиди рата су нешто друго и ту треба дати пристојну пензију да људи могу нормално да се лијече и да живе.А ови БОРЦИ ? Не знам шта хоће ? Јел да играју шаха и домина читав живот а народ да за њих ради ? Што каже Милошевић "МАЛО МОРГЕН".

Name

Ре.еx мусли

14.02.2018 14:34

Комсо мани се тих тудјих празника и Слава,ни нас неинтересује васа дзамахирија и ако мозес да незабес од хладноце ходајуци у ова доба године са кратким ногавица.

Name

АР

14.02.2018 15:51

Јесмо ослободјени И данас се питам од кога А јос битније је то да зивимо пуно пуно пуно пуно боље него прије ослободјења од неког Једна ствар најзалоснија људи дзаба гинули дзаба ниста друго видимо се у огледалу И запитајмо се засто толики зивоти одосе дзаба.

Name

БОБА

14.02.2018 19:00

ЗА МЕНЕ ЛИЧНО БОРЦИ СУ НА ПЛОЧАМА И У ЗЕМЉИ А ОВИ ФОЛ ШТО ПРИЧАЈУ БОЉЕ ДА НИШТА НЕ ГОВОРЕ НАЈГОРЕ У СВЕМУ ШТО СЕ СВИ ИЗМЕЂУ СЕБЕ ПОЗНАЈЕМО.ОДНОСНО КО СУ БИЛИ ШТА СУ САДА.ДА БОРЦИ УСТАНУ ИЗ ЗЕМЉЕ ПА ДА ВИДИ КО ЈЕ ТО НА СЦЕНИ И КО ЈЕ САДА БИТАН ПОНОВО БИ ЖЕЉЕЛИ ДА ИХ НЕМА ТОЛИКО ОД МЕНЕ.ПРАВИ БОРЦИ САМО СУ ПОСМАТРАЧИ А СВИ ОСТАЛИ ДУПЕЛИЗЦИ..

ОДГОВОРИТЕ