ОБА: Данас неће разматрати закон

Нацрт закона о измјени Закона о Обавјештајно-безбједносној агенцији БиХ, који проводи одлуку Уставног суда БиХ по апелацији Борјане Кришто, требао се разматрати на данашњој сједници Савјета министара БиХ. Министар Драган Мектић, међутим, неће присуствовати сједници па ће се наведена тачка разматрати наредни пут.

Босна и Херцеговина 14.02.2018 | 12:41
ОБА: Данас неће разматрати закон
У Министарству безбједности БиХ потврђено нам је да ће наведена тачка дневног реда, која је изазвала велику полемику међу министрима, бити одгођена за наредну сједницу Савјета министара БиХ која треба да се одржи сљедеће седмице.

"Нацрт закона о измјени Закона о Обавјештајно-безбједносној агенцији Босне и Херцеговине подразумијева заправо измјену неколико чланова важећег закона, гдје се врши усаглашавање с одлуком Уставног суда БиХ донесеном по апелацији Борјане Кришто", казали су нам у Министарству безбједности БиХ.

Подсјетили су да, према одлуци Уставног суда, одређене ствари у вези с пресретањем и праћењем нису биле у складу с Конвенцијом о људским правима.

"Требало би да у новом закону буду промијењени и усклађени одређени рокови везани за незаконито пресретање и праћење. Буквално се прецизније одређују датуми трајања", казали су из Савјета министара БиХ за Клиx.ба.

Заједничка комисија за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ при Парламенту БиХ више од пола године није засједала, тако да чланови те комисије нису упознати о Нацрту закона о измјени Закона о Обавјештајно-безбједносној агенцији БиХ.

Извор: Клиx

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Тако је Мекта

14.02.2018 11:53

Министарство безбједности на целу са Мектицем се дрзи закона и постује одлуке уставног суда

ОДГОВОРИТЕ