Италија: Буфон поново у репрезентацији?!

Ђиђи се предомислио: Још ЕУРО и пензија. . . ! Буфон је последњу утакмицу за Италију одиграо 13. новембра 2017. године у реваншу баража за Светско првенство против Шведске.

Фудбал 15.02.2018 | 13:45
Италија: Буфон поново у репрезентацији?!
Ђанлуиђи Буфон, 40-годишњи голман торинског Јувентуса, према наводима италијанских медија, добиће позив у репрезентацију за две пријатељске утакмице у марту ове године.

Буфон је последњу утакмицу за Италију одиграо 13. новембра 2017. године у реваншу баража за Светско првенство против Шведске. Након неуспеха “азура“ у неколико наврата је најавио да је текућа сезона вероватно последња за њега, али последњих дана је дао наслутити како је могуће да ће променити одлуку, посебно уколико му Јувентус понуди нови уговор.

Италијански медији извештавају како ће га привремени селектор Луиђи Ди Бјађо позвати за пријатељске утакмице против Енглеске и Аргентине. Раније се сматрало да би се на тим сусретима Буфон могао опростити од дреса са државним грбом, али изгледа да је такав расплет све мање вероватан.

Буфон никада није освојио Европско првенство, а није искључено да остане у фудбалу до наредног, које ће се одржати 2020. године, када буде имао 42 године.

Легендарни голман је истакао да неће наставити каријеру уколико осети да није довољно добар, али према ономе што показује на голу Јувентуса, тешко је очекивати да ће се пензионисати на крају текуће сезоне.

"Ђиђи" је током каријере носио дрес само два клуба, Парме и Јувентуса. На голу Италије до сада је стајао чак 175 пута, по чему је рекордер.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар