Партизан: Немојте да радите ОВО!

Како ће се управа Партизана носити са дубоком поделом међу организованим навијачима? Шта неће бити дозвољено на стадиону у четвртак? "Нисмо спремни да плаћамо казне. Ако то навијачи не схватају, онда нам такви навијачи и нису потребни".

Фудбал 15.02.2018 | 09:00
Партизан: Немојте да радите ОВО!
Партизан, са статусом "ВИШЕСТРУКОГ ПОВРАТНИКА" у УЕФА, у четвртак увече бије нову европску битку, али на више фронтова.

Због својих "навијача", али и због немарности и пропуста у организацији, окретања глава на другу страну, "намигивања" и става "лако ћемо", Партизан се у новијој историји наплаћао казни које би му изрицала Дисциплинска комисија УЕФА, неретко би играо пред празним стадионом, једном је био избачен из Европе, умало и други пут (али због финансијских преступа)...

По налогу и задатку УЕФА, Партизан је морао да предузме разне кораке да би подигао степен безбедности на стадиону, кога је већ нагризао зуб времена, али за чије се потпуно реновирање нема новца (а и да се има најпре треба расветлити власништво над стадионом и вишедеценијским улагањима). Уведена је потпуно видео-контрола над целим објектом, постављене су нове, електронске капије, кажу у Партизану - најмодерније у Европи.

Али, треба разумети да Партизан није ово урадио само зато што му је то неко наложио из Европе. Партизан је ово урадио пре свега због самог себе, односно своје публике.

Пред Фудбалским клубом Партизан у четвртак увече је нови испит. Прва утакмица шеснаестине финала Лиге Европе. За разлику од, на пример утакмице са албанским Скендербегом када су у цео догађај биле умешане и распламсане емоције, или термина утакмице са швајцарским Јанг бојсом (одмах после изрицања осуђујуће пресуде генералу Војске Републике Српске Ратку Младићу за злочине током рата у бившој Југославији), сада ова утакмица нема тај епитет "високог ризика". Бар не што се тиче ривала.

Али, има ако се узме у обзир шта се све догађа унутар организованих навијачких група и подгрупа које се декларишу као "партизановци".

Брутална туча на "вечитом дербију" средином децембра прошле године, чија позадина још није расветљена, потврдила је нове жестоке поделе међу Гробарима. Потом се та подела прелила и у кошаркашке дворане, у недостатку фудбалских мечева.

Како ће се Партизан изборити и са тим проблемом?

"Карте за сектор истока до јужне трибине нису пуштене у продају. Тај део ће бити празан, а ту ће бити и полицијске снаге", каже пословни директор Партизана Милош Вазура.

Додаје да је готово распродат део источне трибине до северне трибине, што значи да ће тамо бити стационарана "навијачка опозиција" онима који су на југу.

Осим тога, Вазура је апеловао на све гледаоце, а посебно на "оне на западу и на истоку, да не нлокирају пролазе на трибини", као и да не долазе алкохолисани на стадион.

"Свако ко буде стајао на пролазима, а одбије да седне на своје место, биће, без преговора, удаљен са трибине и стадиона. Исто важи и за алкохолисана лица - неће ни бити пуштана на стадион или ако уђу па праве проблеме - биће избачени. Не смемо да будемо кажњени и да ризикујемо да наредна утакмица у Европи буде без публике или нешто од тога", каже Вазура.

Још једном је апеловао на све да искључиво БОДРЕ САМО ПАРТИЗАН, да не вређају никога, као и да НЕ БУДЕ ПОЛИТИЧКИХ порука.

"Нисмо спремни да плаћамо казне. Ако то навијачи не схватају, онда нам такви навијачи и нису потребни!", истакао је Вазура.

"Највећи си партизановац ако подржаваш и бодриш своју екипу, а не ако вређаш противника" - Мирослав Ђукић (1. 11. 2017. године).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар