ЛШ - Потјера за ''ушатим'': ''Пијевци'' у Торину, Базел чека Сити!

После зимске паузе наставља се борба за трофеј Лиге шампиона, а у уторак су на програму прва два меча осмине финала.

Фудбал 13.02.2018 | 15:30
ЛШ - Потјера за ''ушатим'': ''Пијевци'' у Торину, Базел чека Сити!
Тотенхем Хотспур гостује Јувентусу у Торину, док Базел дочекује Манчестер Сити.

Један од дербија рунде свакако је судар 'Старе даме' и 'Певаца', двобој чврсте одбране шампиона Италије и фантастичног Харија Кејна, најбољег стрелца Премијер лиге који је ове сезоне већ 32 пута погађао мрежу ривала.

Енглески центарфор игра у сјајној форми, протеклог викенда одлучио је лондонски дерби против Арсенала (1:0), али сада ће имати тежак задатак против голмана Ђанлуиђија Буфона и искусне одбране Јувентуса која је примила само један гол на последњих 16 мечева.

"Испред нас је велика утакмица, тежак посао нас чека, али то ми фудбалери волимо. Желимо да видимо где смо у односу на најбоље, Јувентус је био фантастичан последњих година у Лиги шампиона", рекао је Кејн, чији је Тотенхем у групној фази завршио испред браниоца "ушатог трофеја" Реал Мадрида и Борусије из Дортмунда.

Са друге стране, Јуве на чак 27 мечева у елитном такмичењу није изгубио у Торину, а сада је направљена права увертира победом над Фиорентином на јубилеју тренера Масимилијана Алегрија – 200. пут је водио Јувентус.

Тренер који доминира у Италији, али и даље чека на трофеј Лиге шампиона са Јувентусом после два пораза у финалима, од Барселоне 3:1 (2015) и Реала 4:1 (2017), очекује искорак ове сезоне.

"Питам се да ли ћу исписати последње поглавље моје приче у Јувентусу. Волим да учим, то ме охрабрује да наставим започет посао. Хоћу да моји играчи буду бољи и паметнији, знам како да напредују", рекао је Алегри, алудирајући да ће доћи дан када ће торински клуб бити трећи пут у клупској историји првак Европе.

Много мање неизвесности се очекује у дуелу Базела и изразитог фаворита Ситија, практично новог шампиона Енглеске јер већ сада има чак 16 бодова више од градског ривала Јунајтеда.

Екипа Ђозепа Гвардиоле може да скоро све адуте усмери на Лигу шампиона и прворазредна сензација би била да другопласирани тим Швајцарске изненади 'Грађане'.

Упркос томе што Лирој Сане, Габријел Жезус, Бенџамин Менди и Давид Силва нису у саставу, Гвардиола на располагању има широк играчки кадар.

"Борићемо се за трофеј у свим такмичењима. Имамо тим способан да уради све", рекао је Гвардиола.

Сити је у суботу још једном показао снагу победом над Лестером 5:1 у Премијер лиги, уз чак четири гола Серхија Куна Агуера, па је стадион Сент Јакобс нова мета да се потврди сјајна форма.

Лига шампиона – осмина финала:

вечерас:
20.45 Базел – Манчестер Сити
20.45 Јувентус – Тотенхем

среда:
20.45 Порто – Ливерпул
20.45 Реал Мадрид – Пари Сен Жермен

20. фебруар:
20.45 Бајерн Минхен – Бешикташ
20.45 Челси – Барселона

21. фебруар:
20.45 Севиља – Манчестер Јунајтед
20.45 Шахтјор – Рома

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар