ЛЕ - Састав Звезде: Кога на клупу?!

Владан Милојевић пред тешким одлукама.

Фудбал 13.02.2018 | 10:45
ЛЕ - Састав Звезде: Кога на клупу?!
Бен или Срнић? Боаћи или Пешић?

Писали смо већ да ће Владан Милојевић имати "слатке муке" у избору тима за наставак сезоне, а дошло је време да тренер Црвене звезде изабере стартну поставу за прву такмичарску утакмицу у 2018. години. 

У уторак од 18 часова на стадиону Рајко Митић гостује московски ЦСКА у првом дуелу шеснаестине финала Лиге Европе. 

Сви играчи су спремни, тако да ће бити врло занимљиво видети кога ће Милојевић одлучити да остави на клупи.

Док је на голу неприкосновен Милан Борјан, а одбрамбена четворка углавном у истом саставу играла европске мечеве пре зимске паузе - Филип Стојковић, Вујадин Савић, Дамијен Ле Талек, Милан Родић - дилеме су у везном реду и нападу.

Готово сви који су из личног искуства причали о снази Московљана, истакли су да црвено-беле очекује жестока борба на средини терена, где је главни мотор "Армејаца" - Александар Головин. 

Иако је Милојевић најавио да ће његов тим играти нападачки, могуће је да се у стартној постави нађу чак тројица дефанзивних везиста, од којих би Ненад Крстичић требало да буде нешто истуренији, а иза његаМичел Доналд и Бранко Јовичић. 

Звезда је током припремних мечева увежбавала притисак на противника већ у почетној фази организације напада, а то значи и брзе акције по одузимању лопте, које највише пријају Немањи Радоњићу. За очекивати је да се он нађе на левом крилу, али је и велико питање ко ће играти десно. Да ли новајлија Ел Фарду Бен или проверени Славољуб Срнић? 

Срнић се доказао као човек задатка, спреман да испуни сваку замисао тренера Милојевића или бар "погине" у намери да то учини. Поверење је заслужио и због поготка Келну, који је Звезди "оверио" пласман у шеснаестину финала. 

Бену у прилог иде брзина, али репрезентативац Коморских острва још нема такмичарски наступ у црвено-белом дресу, а има дугу паузу док је био члан Олимпијакоса. Познато је да Милојевић више воли спремнијег играча од потенцијално квалитетнијег, па је могуће да шансу пре добије Срнић.

Иста ситуација је и у нападу, пошто је Ричмонд Боаћи паузирао са тренинзима недељу дана због повреде листа, док је Александар Пешић из предострожности пропустио "генералку" против Зенита. Боаћи се вратио тренинзима током викенда, међутим, питање је да ли ће бити у стартној постави или на клупи.

Пошто Владан Милојевић редовно истиче да пред сваку утакмицу има дилему око састава тима, остаје нам само да нагађамо којих 11 играча ће у уторак од 18 часова представљати Црвену звезду против ЦСКА Москве. 

Па, да пробамо: Борјан - Стојковић, Савић, Ле Талек, Родић - Јовичић, Доналд - Срнић, Крстичић, Радоњић - Пешић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар