Алимпијевић: Спремни одлазимо на Куп Кораћа!

Црвено-бели су мотивисани да освоје први трофеј.

Кошарка 13.02.2018 | 09:15
Алимпијевић: Спремни одлазимо на Куп Кораћа!
Задовољни због урађеног посла и насмејани због пријатне утакмице против Задра, кошаркаши и стручни штаб Црвене звезде мтс већ од понедељка увече окрећу се Купу Радивоја Кораћа.

Након тријумфа против гостију из Хрватске, за останак на првом месту два кола пре краја, тренер црвено-белих Душан Алимпијевић задовољно је оценио да је његов тим припремљен за наступ у Нишу, где ће у четвртак играти против Борца у четвртфиналу.

"Одлазимо на Куп са добром формом, са девет победа у Евролиги, где су прогнозе биле значајно мање и са првог места у АБА лиги, где имамо два кола до краја да потврдимо ту позицију и трудићемо се да будемо максимално озбиљни", почео је тренер Звезде на конференцији, па у даху додао:

"Имамо и трећу важну ствар, а то је много боља форма свих играча у ростеру, тако да за нас Куп долази у добром моменту и врло смо мотивисани, желимо тај трофеј и отићи ћемо доле са свим напорима, жељама и највећом могућом енергијом да освојимо Куп".

Чињеница да је Звезда летос драстично променила састав даје додатни мотив црвено-белима, који ће у "Чаиру" бити и браниоци трофеја.

"Ово је тим који је значајно измењен и има много играча који желе да освоје свој први трофеј. Врло смо мотивисани и мотива сигурно неће недостајати", порука је Алимпијевића.

Шеф струке црвено-белих честитао је јубилеј Бранку Лазићу и пожелео да добро сарађују и убудуће.

"Заиста је јако лепо и велика ствар бити део ове данашње утакмице, јер Бранко је то као капитен Звезде и као играч и као човек заслужио, као што је заслужио и све ово што му се догађа. На томе сам му честитао пре почетка утакмице, јер мислим да је ово велики дан и схватиће тек онда кад буде једног дана време да оде или напусти клуб", рекао је Алимпијевић:

"О његовој енергији и посвећености и уопште о његовом залагању за клуб је и излишно и причати. Непотребно је трошити речи. Ради се о човеку који даје нестварну енергију у одбрани у најгорим и најтежим задацима у кошаркашком смислу, јер углавном има задатак да заустави најбоље нападаче и то врло успешно ради. То су вам они играчи код којих, када узмете статистику, не видите колико су значајни за тим. Такав је Бранко Лазић и много сам срећан и ја данас због тог његовог јубилеја. Наравно мој део ове сезоне је минималан и заиста се надам и радујем тој даљој сарадњи, јер игра одлично и испуњава све што имамо ове сезоне и тако ће бити и даље.Желим му још много рекорда, а први у низу му је да буде најтрофејнији играч у историји Звезде", подвукао је Алимпијевић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар