Шабанаџовић: Звезда избацује ЦСКА!!

Европски шампион са Црвеном звездом Рефик Шабанаџовић увјерен је да црвено-бијели могу елиминисати ЦСКА из Москве у двомечу шеснаестине финала Лиге Европе. "Само да не приме гол, а сигуран сам да ће постићи један, ако не и два поготка".

Фудбал 13.02.2018 | 13:45
Шабанаџовић: Звезда избацује ЦСКА!!
Некадашњи дефанзивац, такозвани "фластер" и задњи везни Жељезничара, Звезде, АЕК-а и Олимпијакоса, који се може похвалити да је у "џепу" 1990. године носио славног Аргентинца Дијега Марадону у четвртфиналу Мундијала у Италији, нема никакву дилему кад је ријеч о шансама Звезде у двомечу са москвоским клубом.

"Звезда може даље", почео је причу за наш портал Шабанаџовић, члан најславије генерације у историји Црвене звезде.

"Пратио сам и припреме Звезде у Анталији, опорављен је и Ричмонд Боаћи, ту је и Александар Пешић, а видим и да није било много одлазака, па вјерујем да црвено-бијели имају реалне шансе против ЦСКА, посебно пред пуном 'Мараканом'. Уосталом, доказали су против Келна и Арсенала да се могу равноправно носити са њемачким и енглеским тимом, па што не би могли са руским. Вјерујем у позитиван резултат, али било би у реваншу пуно лакше да Звезда не прими гол".

Према његовим ријечима, у београдској екипи је направљена добра синергија између странаца и домаћих фудбалера и Русима неће бити нимало лако да играју на "крцатом" стадиону "Рајко Митић".

"У Звезди данас имате квалитетне играче из иностранства, као и добре домаће фудбалере попут Немање Радоњића, Славољуба Срнића и осталих. Без обзира што ЦСКА често игра пред пуним стадионима, ником није једноставно да истрчи пред пуну 'Маракану', гдје ће сигурно бити паклена атмосфера". 

Шабанаџовић је похвално говорио и Владану Милојевићу, али имао је и један мали савјет за тренера Звезде...

"Милојевић је показао досад да добро ради свој посао, али по мом мишљењу, Звезда не би требала да срља већ да игра чврсто у одбрани и агресивно у средини терена. Не би требало да јуриша на гол ЦСКА јер у случају примљеног поготка, биће много теже проћи даље. Посљедња линија мора бити на нивоу, а мислим да Звезда има квалитетне појединце који могу да направе нешто у нападу. Посебно Боаћи, Радоњић и Пешић. Снажни су и у прекидима и могу им направити и тако проблеме.Само да не приме гол, а сигуран сам да ће постићи један, ако не и два поготка".

Шабанаџовић је такође мишљења да се већина клубова у бившој Југославији теже носи са екипама из некадашњег источног блока, у односу на тимове из западне Европе, првенствено због "неатрактивности"...

"Док сам играо у Жељезничару, елиминисали смо румунску Универзитатеу и један руски тим, али никако нам ти клубови нису 'лежали'. Играју чврст и неатрактиван фудбал, а ми смо увијек више вољели да играмо отворено. Међутим, ова Звездина генерација је показала да има квалитет и сигуран сам да могу проћи ЦСКА. Као што рекох, Милојевић је добар тренер, сигуран сам да их је простудирао и да ће Звезда сутра славити побједу. Барем се ја искрено надам".

Некадашњи репрезентативац велике Југославије, који је био стандардни члан званично пете селекције свијета на Мундијалу у Италији, осврнуо се и на шансе Србије и Хрватске на предстојећем првенству у Русији.

"Срби и Хрвати нису могли да нађу атрактивније противнике у првом кругу од Бразила и Аргентине. Обје селекције ће сигурно проћи први круг, Хрватска има континуитет на великим такмичењима и добар тим, док ће Србија бити јако мотивисана јер је послије осам година поново на Свјетском првенству. Кад прођу групу, што је свакако велики успјех, све ће зависити од жријеба".

ПРОСИНЕЧКИ ЈЕ ОЗБИЉАН ТРЕНЕР

На жалост, наредног љета на Мундијалу у Русији неће бити Босне и Херцеговине, коју је од недавно преузео Роберт Просинечки, Шабанаџовићев саиграч из "златног доба" Црвене звезде.

"Роби је показао да је озбиљан стручњак и као селектор Азербејџана и на клупама Звезде и турског Кајзериспора. Ова турнеја по САД је показала да и у Премијер лиги БиХ има добрих играча на које ће Просинечки сигурно рачунати у наредним квалификацијама за Европско првенство. Увјерен сам да ће тамо играти БиХ", закључио је Шабанаџовић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар