Конте: Ужасан сам у убјеђивању да ми купе играче!

Менаџер Челсија Антонио Конте рекао је да "катастрофално" обавља свој посао када је у питању убедјивање чланова управе о куповини нових играча.  Конте прешао у иронију: Катастрофалан сам! Менаџер Челсија на ироничан, али и сликовит начин, објаснио је које су његове највеће мане - не уме да убеди људе из клуба да купе неког играча.

Фудбал 13.02.2018 | 13:15
Конте: Ужасан сам у убјеђивању да ми купе играче!
О разлозима сукоба више се и не ћути.

Штавише, прешло се у иронију...

Оспоравани менаџер фудбалера Челсија и актуелни освајач Премијер лиге, Антонио Конте, "признао" је данас да "катастрофално" обављапосао када је у питању - убеђивање чланова управе о куповини нових играча!

Конте је у више наврата критиковао политику клуба везано за јануарски прелазни рок и наговестио да се он не пита много приликом трансфера. Мрежа "Скy Спортс" прошлог месеца пренела је да су у Челсију љути на Контеа због таквих изјава, али и због лоших игара и резултата екипе.

Штавише, најављено је и да ће га Луис Енрике заменити пре краја сезоне, али је клуб то потом демантовао тврдећи да није било разговора о смени темпераментног Италијана који је у првој сезони у Енглеској, 2016/17, освојио титулу првака и стигао до финала ФА купа.

Конте је у више наврата критиковао политику клуба везано за јануарски прелазни рок и наговестио да се он не пита много приликом трансфера.

Скај је прошлог месеца пренео да су у Челсију љути на Контеа због таквих изјава, али и због лоших игара и резултата екипе.

Актуелни шампион Премијер лиге је пети на табели после два узастопна пораза од Борнмута и Вотфорда и заостаје 22 бода за водећим Манчестер ситијем. Упитан да ли може да појача екипу, Конте је одговорио: "Не знам".

"Према искуству, најбоље резултате сам направио са играчима са којима сам морао да радим. Ја им помажем да напредују. То је мој задатак и у томе сам веома добар. Али, мислим да сам катастрофалан у убеђивању клуба око куповине играча. Мислим да у том смислу морам много да се поправим", рекао је Конте за Скај.

Италијански тренер додао је да мора много да научи од других тренера како убедити клуб да купује играче.

"Морам више да разговарам са тренерима који су веома, веома добри у убеђивању клубова да потроше новац на куповину врхунских играча", навео је Конте, који се са власником Романом Абрамовичем и његовим саветницима разишао у ставовима још прошлог пролећа, непосредно после освојене титуле првака.

Временом, разлике су постале само још очигледније, па се више и не поставља питање да ли ће Конте бити смењен, већ када. Он не би био ни први, а вероватно ни последњи менаџер Челсија који није успео да изгради ауторитет и аутономију у одлучивању када су трансфери у питању.

Шпански медији пренели су да ће бивши тренер Барселоне Луис Енрике заменити Контеа на клупи Челсија, али да лондонски клуб није контактирао ниједног кандидата.

"Разговарали смо, он је добра особа. Дивим се Луису Енрикеу, он је фантастичан тренер. Са Барселоном је достигао циљеве, као и са Ромом. Њихове екипе су добро организоване. О њему могу само лепо да причам, као човеку и тренеру", рекао је бивши тренер Јувентуса и италијанске репрезентације.

"Радимо овај посао, он није тежак, и морамо да схватимо да се ситуација може променити. Клуб може да донесе другачије одлуке, као и ја. Нисам љубоморан на друге тренере, никоме не завидим. Сви знају свој посао, поштујем моје колеге", додао је Конте.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар