"Мене медији линчовали због шамара, а Обрадовића...!"

Ергин Атаман, тренер Анадолу Ефеса, поново је прозвао српског колегу Жељка Обрадовића, овога пута због ударања Мелија Махмутолуа.

Кошарка 13.02.2018 | 10:30
"Мене медији линчовали због шамара, а Обрадовића...!"
Обрадовић је желео да дрмне свог играча и на тајм-ауту утакмице са Банвитом му "лупио васпитну", на шта овај није уопште одреаговао, већ је само прихватио "казну".

Фенербахче је поражен од Банвита у Бандирми 63:61, а Махмутолу је меч завршио без иједног поена.

Легендарни Жоц правдао се тиме да има очински однос са свим играчима, док се Атаман подсетио ситуације од пре неколико година, када је ударио Гоктурка Урала док је водио Галатасарај. 

"То дете је капитен Турске. Његов отац је реаговао преко ‘Фејсбука’. Дан касније, његов менаџер ме је звао и питао ме да ли желим да га примим у Ефес јер хоће да иде из Фенербахчеа. Апсолутно то нисам прихватио. Ако постане слободан играч, онда можемо да разговарамо. Та ситуација не мења чињеницу да је он број један у Европи. Али правила и закони морају бити једнаки за све. Када сам ја то урадио док сам био у Галатасарају папрено сам платио због тога. Новине су ме линчовале због онога што сам урадио свом играчу. Он је снимљен на ТВ-у, али је јавност овде то другачије прихватила него у мом случају. Да ли је то проблем у Турској само када то Атаман уради? Наравно, наша врата су увек отворена за госте, али и наше гостопримство има лимите", истакао је Атаман у интервјуу за "Хуријет". 

Сукоб двојице стручњака појачан је пре неколико недеља, након дербија два велика турска клуба, а Атаман се поново присетио тог дуела. 

"Имам пријатељске односе с Обрадовићем. Нисам очекивао да ће играти са таквом агресијом да би дошао до 100 поена у утакмици где је разлика била неважна. То је непоштовање према Анадолу Ефесу. Ако ме позове и каже да је направио грешку вођен навијачима и да му је жао, онда ће све бити у реду. Ако се то не догоди, нећу се руковати са њим", истакао је тренер Ефеса.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар