Увреде Вучићу и позив на насиље

Ултрадесна Аутохтона Хрватска странка права позвала је данас грађане на протест који организује због доласка у Загреб, како наводе, "четника Александра Вучића у Хрватску".

Регион 11.02.2018 | 21:58
Увреде Вучићу и позив на насиље
У "позиву Хрватицама и Хрватима", објављеном на званичном сајту А-ХСП, наводи се да ће протест бити одржан испред "седишта (Милорада) Пуповца" јер је, како наводе, "он владар Хрватске, а не Марков трг".

Нема информација да је полиција одобрила овај протест.



Протест је заказан за 11 сати, а након тога је најављена шетња до Амбасаде Србије у Загребу, где ће, како кажу, Вучићу поручити да "није добродошао у Хрватску, да је злочинац и четник", а упитаће га, додају, где му је "телохранитељ Василије Видовић".

У саопштењу се наводи да је Видовић био четнички војвода који је, кажу, предводио напад на Шкабрњу и тамо, како тврде, "починио тешке злочине над недужним хрватским цивилима".

Министар одбране Србије Александар Вулин оценио је вечерас да се хрватска власт труди да нађе оправдање и тражи разумевање за мржњу и најављено насиље према Александру Вучићу и према Србима уопште.

"Уместо да обузда мрзитеље, силеџије и екстремисте на загребачким улицама, хрватска власт се труди да нађе оправдање и тражи разумевање за мржњу и најављено насиље према Александру Вучићу и према Србима уопште", рекао је Вулин, реагујући на изјаву хрватског министра правде Дражена Бошњаковић да се нада да ће српска страна прихватити протесте у Загребу, због доласка председника Србије, са разумевањем и без емоција.

"Када би хрватска власт показала бар мало храбрости, бар мало личне и државничке мудрости, какву показује Александар Вучић, имао бих оптимизма да ће се наши односи развијати на боље. На жалост, за сада, хрватска власт само показује да је веома храбра када је потребно правдати насиље и тражити оправдање за мржњу. Све остало је више него што могу да понуде", навео је Вулин у изјави за јавност.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Маљ у Цело

11.02.2018 21:59

Вулин -Буздован

ОДГОВОРИТЕ
Name

бајкер

12.02.2018 04:28

Ово је чиста лаж , сам себи сценира нападе . Небитан у Србији и у окружењу познат по томе да се приказује као жртва .

ОДГОВОРИТЕ
Name

лицемер

12.02.2018 05:15

Ста ви друго оцекујете од хрвата они су науцени од папе и бискупа да мрзе србе када један свеценик мозе бити кољац дјеце после узети библију и врсити мису онда знас какав је то народ зар треба зртва опрастати кољацу добро би било да вуциц пита колинду да скупа оду на гроб србске дјеце на мирогојну па да се тамо поклоне дјеци србској на гробу сто их побисе устасе само сто су србска дјеца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

12.02.2018 07:53

Мислим да треба мало више толеранције са обе стране. Десничара има свака држава и то није ништа ново. Мени је нешто друго симптоматично и најмање речено чудно. У Србији су данас на власти они који су по мени "политички" криви за егзодус Срба у бившој Југославији ,па тако и у Хрватској, а данас су они "заштитници" тих истих Срба и траже у Србиј од њих глас /избјегли Срби из Хрватске у Србију/. Дачић тада на власти заједно са Милошевићем ,Вучић уз Шешеља и запаљиву реторику ,Вулин у ЈУЛ-у уз Миру Марковић и многи други. Исти Вучић је за вријеме рата долазио у Хрватску, има видео запиос из Глине којег је неки дан ХРТ објавио. И зашто се онда чудимо што кажу да није дошао? Он је од отвореног националисте извршио политички преокрет за 360 степени и напрасно постао демократа и космополита. Уз то узурпирао је медије у Србији до те мјере да готово нема ТВ станице која је објективна и гдје опозиција има какав такав приступ.