Вјеровали или не: Роналдо је бољи него прошле сезоне!

Прошле године је деловао незаустављиво, ове се дуго мучио. Ипак, бројке не показују баш толику разлику. Напротив!

Фудбал 13.02.2018 | 09:00
Вјеровали или не: Роналдо је бољи него прошле сезоне!
Кристијано Роналдо у суботу је постигао перфектни хет трик и у победи против Реал Сосиједада (5:2) наговестио да улази у ритам пред мечеве сезоне - против Пари Сен Жермена у Лиги шампиона.

Званично најбољи фудбалер света нашао је нападачки ритам од краја јануара и у последња четири кола сабрао седам голова. Тако је донекле поправио утисак из недеља и недеља пре тога, али навијачи и даље траже више, јер их је и навикао на више.

Ипак, статистика каже да Португалац и није тако лош. Напротив.

Укључујући три поготка против Сосиједада, Роналдо је у овом тренутку дао 23 гола, тако што је 11 пута погодио у Примери, девет пута у Лиги шампиона, два пута на ФИФА Светском првенству за клубове и једном у Суперкупу Шпаније, против Барселоне.

Помало невероватно звучи податак да је "ЦР7" у прошлој, шампионској сезони, до овог тренутка постигао два гола мање - 21!

Лош утисак који остављају Реалове игре и резултати појачао је осећај да је и Кристијано лошији него што је био, али не би требало занемарити чињеницу да је ове сезоне чак и играо мање, јер је пропустио пет утакмица на почетку сезоне због гурања судије у Суперкупу.

Међутим, такође стоји чињеница да је ове године сезону почео драстично лошије него претходне, па је до краја новембра постигао само два гола у првенству.

И то је, наравно, драстично допринело томе да Реал сада заостаје чак 16 бодова за Барселоном.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар