Путин породицама упутио саучешће

Руски предсједник Владимир Путин упутио је изразе саучешћа породицама особа које су данас настрадале приликом пада путничког авиона Ан-148 у Московском региону, и наложио успостављање владине комисије која ће се бавити истрагом о паду авиона, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Свијет 11.02.2018 | 21:49
Путин породицама упутио саучешће
"Предсједник је влади издао налог да формира специјалну комисију за пад авиона у Московском региону. Путин је, такође, надлежним службама наложио да организују операцију потраге", изјавио је Песков, преноси Тас с.

Авион руске авиокомпаније "Саратов ерлајнз", у којем је била 71 особа, срушио се данас на подручју Московског региона, а извори из службе за ванредне ситуације наводе да нема преживјелих.

Агенција Тас с је, позивајући се на извор из те службе, јавила да су пронађени дијелови авиона "Ан-148" који је нестао са радара убрзо послије полетања са московског аеродрома "Домодедово".

У авиону је било 65 путника и шест чланова посаде.

Руско Министарство за ванредне ситуације је саопштило да је упутило екипу на мјесто пада авиона.

Извор службе за ванредне ситуације наводи да би лоши временски услови, грешка пилота или технички квар могли да буду узрок несреће.

Тај извор је додао да, међутим, временски услови нису били толико лоши.

Авион је полетио за Орск, град који се налази у близини границе између Казахстана и Русије, у Оренбуршкој области.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар