Вјерује у добре намјере Колинде

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да вјерује у добру намјеру Колинде Грабар-Китаровић и да у Загреб, као што Србија и иначе ради, носи поруку мира и неопходности стабилности у региону, јер се само на тај начин може обезбиједити даљи развој.

Србија 11.02.2018 | 15:35
Вјерује у добре намјере Колинде
Вучић је, одговарајући на питања новинара о атрмосфери која је створена у Загребу пред његову посјету Хрватској, укључујући позиве да ролетне буду спуштене, те протесте који се најављују, рекао да када се спуштају ролетне не може добро да се види, као што када се лупа у шерпе - не можете добро да чујете.

"Идем да видим све што треба да видим и да чујем шта треба" рекао је Вучић и истакао да вјерује у добре намјере хрватске предсједнице.

Додао је да очекује да ће тамо бити и разних ствари, трикова, да му говоре увредљиве ријечи и шаљу такве поруке. . .

"Не сумњам, да ће тога бити" рекао је Вучић, али и навео да је у српско-хрватским односима ријеч о дугачком процесу, гдје ће сви морати да разумију да не можемо једни без других.

Али, нећу дозволити никоме да унижава Србију.

"Тај филм нећете да гледате", додао је предсједник Србије и подсјетио на догађања у Сребреници, наводећи да ни тада када му је био живот угрожен није сагињао главу.

"Рекао сам себи 'немаш право да сагињеш главу, представљаш Србију и на то немаш право'", додао је.

Како је додао, ако неко мисли да га вријеђа, нека то и чини, образ не може да му укаља на тај начин, јер образ само сам себи човјек може да укаља.

Упитан да ли постоји могућност да тема разговора буде и ратна одштета јер на њој и даље инсистира хрватски премијер Андреј Пленковић, Вучић је истакао да за нашу страну нема табу тема, те да ће Пленковић у том погледу добити одговоран и озбиљан одговор.

"Само кажем да ће он добити озбиљан и одговоран одговор српске стране и немамо проблем са отварањем било које теме", рекао је предсједник Србије.

На питање да ли мисли да је икакав договор могућ у атмосфери која влада у Загребу, Вучић је захвалио новинарки што је рекла да је ријеч о атмосфери у Загребу, јер у Београду, такве атмосфере није било када је предсједница Хрватске долазила на његову инаугурацију.

Како је рекао, тада није било проблема са заставицама и то никоме није било важно, додајући да је Грабар Китаровић била "велика звијезда" инаугурационог пријема и да нама то није сметало, већ смо били задовољни што се наше комшије добро осјећају и доносе поруку пријатељства и мира.

На оно што се објављује по локалним телевизијама у Хрватској претхотних дана, каже да на то може само да слегне раменима и "гура даље".

"Оно што сам рекао то и мислим - да Срби и Хрвати у будућности немају препрека за боље односе, а дневно политичка ситуација која је некоме можда потребна, мени није, ни из једног разлога", рекао је Вучић.

Он је подвукао да, "на жалост оних који говоре да је Вучић популиста", он ниједан резултат није остварио на популистичким мјерама, већ напротив, најтежим могућим.

Без демагогије и популизма, каже, тражио је и радио на томе да се спроведу економске реформе и уради нешто за земљу и успјевао у томе, те да ни данас није вријеме да ружним изјавама стиче политичке поене у Србији.

"Ови људи неће ћути ниједну ружну реч, јер мир и стабилност морају да буду наша порука", назначио је предсједник Србије.

Како је поручио, Србија неће бити слабија да би неки други били задовољнији, нити лошије мјесто за живот, да би неки други били срећнији и себе сматрали успјешнијим.

Србија ће бити економски јача, политички моћнија, и градиће пријатељства.

"И због тога не мислим да се некоме извињавам и правдам", закључио је Вучић.

Извор: Тањуг

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ивица и Марица

11.02.2018 14:46

Насе искуство са цоколадицама је заиста горко!

ОДГОВОРИТЕ
Name

јоле

11.02.2018 15:46

Ако те доцекају бар као Хитлера требамо бити задовољни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

11.02.2018 21:38

Тросе само безвезе паре

Name

Марко

11.02.2018 21:36

Ништа паметно нису причали

ОДГОВОРИТЕ